Városlista
2023. június 8, csütörtök - Medárd

Hírek

2023. Május 17. 08:00, szerda | Helyi

Szenior örömtáncosok találkoztak Tamásiban

Szenior örömtáncosok találkoztak Tamásiban

Tolna, Fejér, Baranya vármegyék csoportjai közösen táncoltak április 22-én Tamásiban a TMSZC Vályi Péter Szakképző Iskola sportcsarnokában.

Az ötlet Gyuricza Istvánnétól származik, aki évek óta oktatja a szenior táncosokat. Ez alkalommal nem csak a saját csoportja táncolt, hanem vidékről érkező táncosok is csatlakoztak hozzájuk, megtöltve ezzel a sportcsarnokot, remek látványt nyújtva az érdeklődők számára. A délelőtt 10 órakor kezdődött találkozón elsőként a vendégeket, támogatókat, az oktatótársakat köszöntötték, majd a találkozó emlékére emléklapot adtak át a résztvevőknek, akiket az városvezetés nevében Fellinger Károlyné, önkormányzati képviselő is köszöntött. Ezután kezdetét vette a szépkorúak közös tánca a szenior örömtánc oktatók közreműködésével. A táncosok 21 településről 9 oktatóval, mintegy 230-an érkeztek Tamásiba. A táncok között szerepeltek körtáncok, páros körtáncok, blokktáncok és kontratáncok is. A szervező, Gyuricza Istvánné elmondta: nagyon jó hangulatban zajlott a rendezvénym az ebédszünet után délután két órakor fejeződött be a találkozó. Mindenki elégedettségét fejezte ki a szervezők felé, a visszajelzések is nagyon pozitívak. - Nagy öröm tölt el, hogy munkám eredményeként ez a találkozó létrejöhetett, így én is részesülhettem egy kis sikerélményben – fogalmazott Gyuricza Istvánné.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 07. 11:28, szerda | Helyi

Tamásiba érkezett a biztonsági öv szimulátor

A héten Tamási térségében nyílik lehetőség kipróbálni a biztonsági öv szimulátort.

2023. Június 07. 11:25, szerda | Helyi

Tolnában is gyérítik a szúnyogokat

Több mint 90 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat országszerte – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

2023. Május 30. 09:30, kedd | Helyi

A zöldségeseket ellenőrzi a héten a NAV

Kiemelten ellenőrzi a héten a zöldség- és gyümölcskereskedéseket a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

2023. Május 30. 09:28, kedd | Helyi

Több helyen is várják a véradókat a héten a megyében

Számos Tolna vármegyei helyszínen várják ezen a héten is a véradókat az Országos Vérellátó Szolgálat szakemberei.