Városlista
2019. június 20, csütörtök - Rafael

Hírek

2019. Január 09. 08:15, szerda | Helyi
Forrás: fotó: teol.hu

Takács Nagy Judit festményeiből nyílik kiállítás ma Tamásiban

Takács Nagy Judit festményeiből nyílik kiállítás ma Tamásiban

Az alkotó Dombóváron született, anyai és apai ágon is régi dombóvári családból származik. Alkotásai élénkek, színesek, ez tükrözi legjobban belső világát.

Takács Nagy Judit festményeiből nyílik kiállítás január 9-én délután fél 5-kor a Tamási Galériában. Az alkotó Dombóváron született, anyai és apai ágon is régi dombóvári családból származik. Szülei színház és könyvszerető emberek voltak, sok időt töltöttek olvasással, zenével, mely meghatározó útmutató volt a későbbi élete során is. A művészetek iránt korán érdeklődni kezdett, szinte minden területét szerette, irodalmat, zenét, táncot és persze a festészetet. Évek óta fokozódott benne a vágy, hogy festhessen. Autodidakta módon kezdte el képezni magát, festő kurzusokon, alkotó táborokban vett részt, igyekezett minden lehetőséget megragadni a fejlődésre. Kezdetben akril festéssel próbálkozott, de hamar áttért az olajra, a simulékony, selymes anyag megfelelőbb volt számára. A színek világa, az alkotás élménye kitölti életét, a mai napig szeret elvonulni, csendben alkotni. Alkotásai élénkek, színesek, ez tükrözi legjobban belső világát. Ahogy fogalmazott: örül, ha élményeit, érzéseit képei segítségével megoszthatja, s ha mindezek hasonló élményeket váltanak ki másokból is. Takács Nagy Judit tagja a Bárka Művészeti Szalonnak is. A mai kiállítást Lönhárd Ferenc, a Bárka Művészeti Szalon vezetője nyitja meg. A tárlat február 3-áig látogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 20. 14:22, csütörtök | Helyi

A hobbi, amelyhez elhivatottság is kell

A Tamási Polgárőr Egyesület tagjai szakadó esőben, sárban, vagy épp a tűző napon is mennek, hogy felkutassák az eltűnt személyeket, ha arra van szükség.

2019. Június 20. 14:21, csütörtök | Helyi

Évadot zártak a Pántlikások

A Pántlika néptánc együttes május 25-én mutatta be évzáró műsorát a Tamási Művelődési Központban.

2019. Június 20. 14:17, csütörtök | Helyi

Idén 20 éves a Tudásbajnokság

A Bendegúz Akadémia egyedülálló országos levelezős tanulmányi versenye az elmúlt években az egyik legnagyobb és legrangosabb komplett tanulmányi versennyé vált.

2019. Június 18. 09:22, kedd | Helyi

Szombattól változott a vasúti és buszmenetrend egyaránt

A buszközlekedésben néhány járatot megszüntettek, de ez főleg a tanítási időszakban közlekedőket érinti.