Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Január 09. 08:15, szerda | Helyi
Forrás: fotó: teol.hu

Takács Nagy Judit festményeiből nyílik kiállítás ma Tamásiban

Takács Nagy Judit festményeiből nyílik kiállítás ma Tamásiban

Az alkotó Dombóváron született, anyai és apai ágon is régi dombóvári családból származik. Alkotásai élénkek, színesek, ez tükrözi legjobban belső világát.

Takács Nagy Judit festményeiből nyílik kiállítás január 9-én délután fél 5-kor a Tamási Galériában. Az alkotó Dombóváron született, anyai és apai ágon is régi dombóvári családból származik. Szülei színház és könyvszerető emberek voltak, sok időt töltöttek olvasással, zenével, mely meghatározó útmutató volt a későbbi élete során is. A művészetek iránt korán érdeklődni kezdett, szinte minden területét szerette, irodalmat, zenét, táncot és persze a festészetet. Évek óta fokozódott benne a vágy, hogy festhessen. Autodidakta módon kezdte el képezni magát, festő kurzusokon, alkotó táborokban vett részt, igyekezett minden lehetőséget megragadni a fejlődésre. Kezdetben akril festéssel próbálkozott, de hamar áttért az olajra, a simulékony, selymes anyag megfelelőbb volt számára. A színek világa, az alkotás élménye kitölti életét, a mai napig szeret elvonulni, csendben alkotni. Alkotásai élénkek, színesek, ez tükrözi legjobban belső világát. Ahogy fogalmazott: örül, ha élményeit, érzéseit képei segítségével megoszthatja, s ha mindezek hasonló élményeket váltanak ki másokból is. Takács Nagy Judit tagja a Bárka Művészeti Szalonnak is. A mai kiállítást Lönhárd Ferenc, a Bárka Művészeti Szalon vezetője nyitja meg. A tárlat február 3-áig látogatható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!