Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Június 26. 08:27, péntek | Helyi
Forrás: fotó: meska.hu

Tamási 700 éve, 700 étele

Tamási 700 éve, 700 étele

Nevenincs kiadvány szerkesztésébe kezdett Örményi János: Tamási alapításának 700 éves évfordulója kapcsán gyűjti össze az itt élők kedvenc ételeit

- Várjuk a régi, ma már szinte elfeledett népi ételeket is, hogy megőrizhessük az utókornak. Nem szeretnénk elmaradni a város korától, így a cél nem kevés: 700 recept összegyűjtése. Ehhez kérnénk az olvasók segítségét, hogy adományozzanak, juttassák el nekünk a saját, a család kedvenc ételének leírását, az anyaghányadtól az elkészítésig. Külön értéket adna, ha a recepthez valamilyen rövid, érdekes történet is kapcsolódna. A könyvben szeretnénk szerepeltetni az „adományozó” nevét és fotóját is, melynek elkészítését, és a receptek gépelését magunkra vállaljuk. Mivel még nincs neve a könyvnek, ezért névadót is keresünk, akinek a jutalma egy tiszteletpéldány lesz. A tervezett sorozat első kötetét a július végi főzőversenyre kívánjuk megjelentetni, hiszen reményeink szerint az összegyűlő 700 recept nem fér majd bele egyetlen könyvbe. Nagyon bízunk abban, hogy a könyvsorozat gondolata megmozgatja a tamásiakat, s olyan sokszínű lesz a beküldők listája, mint a 700 különböző recept. A legmerészebb elképzelésünk szerint már a júliusi főzőversenyre kijön a nyomdából a tamásiak, a mi közös első szakácskönyvünk - mondta lelkesen János.
A recepteket az ormenyijanos@gmail.com e-mailcímre várja, vagy keressék őt telefonon a 06-30-271-10-79-es számon. Egyúttal várja a nagy, közös munkában közreműködők jelentkezését is!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!