Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. November 12. 17:37, csütörtök | Helyi
Forrás: TEOL; fotó: Könye Iván

Tamási Buda városrészének fejlesztéséről is tárgyaltak

Tamási Buda városrészének fejlesztéséről is tárgyaltak

A város önkormányzatának képviselő-testülete munkaterv szerinti rendes ülését tartotta október végén a Városháza dísztermében.

Lassan lezárulnak a „Tamási Buda-városrész Komplex rehabilitációja” és a „Tamási Buda-városrész” rehabilitációja” TOP-os forrásból támogatott projektek. Az említett projektek részleteiről Porga Ferenc polgármester tájékoztatta portálunkat. – A két pályázathoz kapcsolódó támogatási szerződések megkötése között önhibánkon kívül jelentős időeltérés van, mert az infrastrukturális fejlesztéseket (szociális bérlakások, közösségi terek, utak, járdák felújítása) megvalósító (hard) projektnél a pályázati döntés nagy időcsúszással született. Így az úgynevezett soft tevékenységek, amelyek a hátrányos területen élők mentálhigiénés támogatását célozzák meg, jövő év végéig folytatódnak. A projekt befejezéséhez szükséges költségeket az önkormányzatunk saját forrásból biztosítja. – Az utókövetési szakaszban a projektben konzorciumi partnerként a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal működünk együtt. A munka ellátásához szükséges egy fő munkavállaló négyórás munkarendben történő foglalkoztatását és annak költségeit az önkormányzat viseli. Az Arany János utca 1. alatti Közösségi Ház, más néven Jelenlét Pont épületének fenntartásában, költségviselésében szükség szerint a város önkormányzata közreműködik. Önkormányzati cégek teljes átalakítására került sor az elmúlt hónapokban. A szervezeti változások részleteiről a későbbiek során beszámolunk – mondta Porga Ferenc polgármester a TEOL-nak. A legutóbbi rendes ülésen olyan javaslatokat tűztek még napirendre, mint a Tamási Fürdő üzemeltetéséről szóló beszámoló vagy éppen a Sportok Házával kapcsolatos döntéshozatal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.