Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2019. Március 13. 09:01, szerda | Helyi
Forrás: www.teol.hu

Tamási énekegyüttes is bejutott a Cinegemadár döntőjébe

Tamási énekegyüttes is bejutott a Cinegemadár döntőjébe

A Kaláris Énekegyüttes a megyei népzenei versenyen arany minősítést, a KÓTA térségi népzenei versenyén dicséretes fokozatot ért el.

Megtartották a Bogár István emlékére rendezett „Cinegemadár” Tolna Megyei Népzenei Verseny első elődöntőjét Szekszárdon, a Babits Mihály Kulturális Központban, valamint Tamásiban, a városi művelődési központban is. Zsikó Zoltán zsűritag emlékeztetett rá, hogy a verseny, majd később a mozgalom a kilencvenes évek első felében indult és sok-sok évi kihagyás után tavaly hívta ismét életre az intézmény. A versenyfelhívásra megyénk huszonhat településéről harminc egyéni énekes és huszonhét csoport jelentkezett, ami összesen 317 résztvevőt jelent a gyerekektől az idősebb korosztályig. Zsikó Zoltán mellett Birinyi József népzenész, a KÓTA társelnöke, Szabadi Mihály koreográfus, néprajzkutató, Matókné Kapási Julianna, a Bartina Néptánc Egyesület művészeti vezetője és Zsikó Zsuzsanna népdalénekes alkotja a zsűrit. Az elnök Vakler Anna, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, a Népi Ének Tanszak szakirány vezetője. A szekszárdi elődöntőben negyvenkét nevező állt zsűri elé, szombaton Tamásiban pedig a mezőny másik felét hallgathatták meg. A Cinegemadár két elődöntőjében legjobban szerepelt versenyzőket a zsűri továbbjuttatta a verseny döntőjébe, melyet 2019. április 6-án rendeznek Szekszárdon. A döntőben legsikeresebb 18 év alatti énekes szólisták és énekegyüttesek a „Tiszán innen, Dunán túl” Népdaléneklési Versenyen képviselhetik Tolna megyét, a legjobban szereplő felnőtt énekesek, éneklő csoportok és hangszeresek pedig a Szekszárdi Szüreti Napokon, a „Cinegemadár” Népzenei Gálán mutathatják be műsorukat. Tamási továbbjutója is van az elődöntőnek, A KALÁRIS ÉNEKEGYÜTTES a megyei népzenei versenyen "arany minősítést", a KÓTA térségi népzenei versenyén "dicséretes" fokozatot ért el. Ezzel az eredménnyel bejutottak a "Cinegemadár" döntőjébe, valamint jogosultságot szereztek a KÓTA országos szintű megmérettetésére. Az énekesek: Csiszár Csenge(7.d), Soós Patrícia (8.a), Vati Gabriella (8.a), Gőbölös Diána (7.a), Tóth Zsóka (6.b), Bodony Lara (6.b). Felkészítőjük Gulyás Ildikó.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!