Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 21. 11:04, csütörtök | Helyi

Tamási Járási Hivatal - A hivatal vezetője Pogra Ferenc lett

Tamási Járási Hivatal - A hivatal vezetője Pogra Ferenc lett

A Tamási Járási Hivatal vezetőjét, Porga Ferencet, Tamási Város Önkormányzati képviselő-testületének januári ülésén mutatta be Tóth Ferenc, a Tolna Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

- Mint azt bizonyára tudják, az év elejétől megalakultak a járási hivatalok, így történt ez Tamásiban is – mondta Tóth Ferenc. - Nekem annyi a kötelező feladatom, hogy bemutassam Önöknek a Tamási Járási Hivatal vezetőjét, Porga Ferencet, akit a helyiek közül nyilván sokan ismernek. Ezen kívül szeretném megköszönni a polgármester úr és a képviselő-testület munkáját, amelynek köszönhetően határidőre, korrektül és problémamentesen tudtuk megalakítani a járási hivatalt Tamásiban.
- Sokan jól ismernek Tamásiban és környékén, hiszen ebben a városban nőttem fel, itt jártam iskolába – vette át a szót Porga Ferenc. 2006-tól 2012-ig Regöly Község polgármestereként dolgoztam. - Ez év január elsejétől Navracsics Tibor miniszter úr megbízásából a Tamási Járási Hivatalt vezetem majd. Az általam vezetett járásról fontos tudni, hogy ez a megye legnagyobb járása területileg és a települések számát tekintve is, hiszen 32 települést foglal magába. A törzshivatalunk, az okmányirodával együtt a tamási polgármesteri hivatal épületének földszintjén található. A szakigazgatási szervek közül a gyámhivatal, a földhivatal, a munkaügyi kirendeltség, illetve az állategészségügyi- és élelmiszerbiztonság hivatal tartozik a járási hivatalhoz. Ezek a hivatalok ugyanott működnek, ugyanolyan módon, mint az előző évben, illetve január elsejétől az okmányiroda, februártól pedig a szakigazgatási szervek is folyamatos ügyfélfogadást biztosítanak majd. Biztos vagyok benne, hogy a lakosság számára az átállás zökkenőmentes lesz, ők ebből nem éreznek majd semmit. Legfontosabb célunk az, hogy év végére megvalósuljon az egyablakos ügyintézés, és felálljanak a kormányablakok Tamásiban, illetve Simontornyán, hiszen utóbbi város is a Tamási Járáshoz tartozik. Bízom abban, hogy sikeres lesz az együttműködés a járási székhely vezetésével és a város képviselő-testületével egyaránt, ehhez kívánok mindenkinek jó munkát és sok sikert!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.