Városlista
2021. március 8, hétfő - Zoltán

Hírek

2013. Február 21. 11:04, csütörtök | Helyi

Tamási Járási Hivatal - A hivatal vezetője Pogra Ferenc lett

Tamási Járási Hivatal - A hivatal vezetője Pogra Ferenc lett

A Tamási Járási Hivatal vezetőjét, Porga Ferencet, Tamási Város Önkormányzati képviselő-testületének januári ülésén mutatta be Tóth Ferenc, a Tolna Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

- Mint azt bizonyára tudják, az év elejétől megalakultak a járási hivatalok, így történt ez Tamásiban is – mondta Tóth Ferenc. - Nekem annyi a kötelező feladatom, hogy bemutassam Önöknek a Tamási Járási Hivatal vezetőjét, Porga Ferencet, akit a helyiek közül nyilván sokan ismernek. Ezen kívül szeretném megköszönni a polgármester úr és a képviselő-testület munkáját, amelynek köszönhetően határidőre, korrektül és problémamentesen tudtuk megalakítani a járási hivatalt Tamásiban.
- Sokan jól ismernek Tamásiban és környékén, hiszen ebben a városban nőttem fel, itt jártam iskolába – vette át a szót Porga Ferenc. 2006-tól 2012-ig Regöly Község polgármestereként dolgoztam. - Ez év január elsejétől Navracsics Tibor miniszter úr megbízásából a Tamási Járási Hivatalt vezetem majd. Az általam vezetett járásról fontos tudni, hogy ez a megye legnagyobb járása területileg és a települések számát tekintve is, hiszen 32 települést foglal magába. A törzshivatalunk, az okmányirodával együtt a tamási polgármesteri hivatal épületének földszintjén található. A szakigazgatási szervek közül a gyámhivatal, a földhivatal, a munkaügyi kirendeltség, illetve az állategészségügyi- és élelmiszerbiztonság hivatal tartozik a járási hivatalhoz. Ezek a hivatalok ugyanott működnek, ugyanolyan módon, mint az előző évben, illetve január elsejétől az okmányiroda, februártól pedig a szakigazgatási szervek is folyamatos ügyfélfogadást biztosítanak majd. Biztos vagyok benne, hogy a lakosság számára az átállás zökkenőmentes lesz, ők ebből nem éreznek majd semmit. Legfontosabb célunk az, hogy év végére megvalósuljon az egyablakos ügyintézés, és felálljanak a kormányablakok Tamásiban, illetve Simontornyán, hiszen utóbbi város is a Tamási Járáshoz tartozik. Bízom abban, hogy sikeres lesz az együttműködés a járási székhely vezetésével és a város képviselő-testületével egyaránt, ehhez kívánok mindenkinek jó munkát és sok sikert!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 04. 16:59, csütörtök | Helyi

Vasdiplomát vehetett át Kaszás Dezső

A Pedagógusok Szakszervezete nyugdíjas tagozatának felterjesztése alapján kapta meg Kaszás Dezső tanár úr a vasdiplomát, melyet lánya vett át a város polgármesterétől, Porga Ferenctől.

2021. Március 04. 16:58, csütörtök | Helyi

Önkényesen zárta le az utat egy tolnanémedi lakos

Vígh László Tolnanémedi polgármestere arról tájékoztatta a lakosságot, hogy nem az önkormányzat zárta le a Nebojsza-hegyen kialakított pihenőhelyre vezető utat.

2021. Március 04. 16:56, csütörtök | Helyi

Felszámoltak több illegális hulladéklerakót

Súlyos problémát jelent Tamási területén az utak mellett, az erdőkben, az elhagyatott területeken, a külterületi ingatlanokon illegálisan lerakott lakossági kommunális, vagy építési hulladék.

2021. Március 01. 09:52, hétfő | Helyi

Tehergépkocsikat és buszokat ellenőriztek a rendőrök

A fokozott ellenőrzésben részt vettek a Tolna megyei rendőrök is. A 2021. február 8. és február 14. között tartó ellenőrzések során összesen öt tehergépkocsi esetében állapítottak meg szabálytalanságot.