Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. November 22. 14:34, szerda | Helyi

Tamási vállalkozók is díjat vehettek át

Tamási vállalkozók is díjat vehettek át

Nagykorú lett a Prima gála: Szekszárdon, a Babits kulturális központban tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Tolna vármegye legjobbjait díjazó ünnepet, a Vállalkozók Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Prima Díjátadó Gálát.

Az első ünnep 2005-ben volt Szekszárdon. Két évvel azután, hogy Demján Sándor kezdeményezésére Pesten átadták a Prima Primissima díjakat, elsőként a vármegyék közül Tolnában rendezték meg, s mert a pandémia miatt egy elmaradt, ez most a tizennyolcadik.

Az ünnep kezdetén rövidfilmmel emlékeztek az alapító Demján Sándorra, aki 2003-ban a Vállalkozók Országos Szövetsége támogatásával, saját hárommilliárd forintját felajánlva létrehozta a magyar értelmiség eredményeinek megőrzését, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztését segítő díjat.

Az est során átadták az Év Tolna Vármegyei Vállalkozója díjat, a hozzá járó oklevelet, üvegszobrot és egy palack bort.

Dávid Istvánnak, a dunaföldvári Aranyfácán étterem és a Kelecsárda tulajdonosának, Pech Tibor tamási egyéni vállalkozónak, a Pech Ezermester Üzletház ügyvezetőjének, Csepregi Ferencnek, a tamási Csepregi és Társa Kft. ügyvezetőjének, Nepp Dénes szekszárdi szíjgyártó mesternek, Népi Iparművésznek, a Népművészet Mesterének, valamint Illés Károlynak, a dombóvári Webépker Kft. ügyvezetőjének Máté Péter, a VOSZ Tolna Vármegye Szervezet pótküldöttje, ifj. Szabo Ferenc a VOSZ TM szervezet elnökségi tagja és Horváth Zsolt, Dunaföldvár polgármestere adta át a díjat.

Pech Tibor elmondta: megdobbant a szíve, amikor megtudta, hogy ő is a díjazottak között van. Azért nagy öröm számára, mert sok munka van mögötte, és voltak embert próbáló évek is. - 1996 óta csinálom a vállalkozást, nagyon kicsiben kezdtük, és elég szép eredményeket értünk el az évek során – mondta.

- Úgy gondolom, a tisztességes munkának, a tisztességes kereskedelemnek, és természetesen a jó munkatársaknak is köszönhető most ez az elismerést. Vannak olyan munkatársaink, akik több mint 20 éve nálunk dolgoznak, próbáljuk őket megbecsülni, és hiszek benne, hogy a közös csapatmunka mindig eredményre vezet.

- Az első pillanattól kezdve úgy éreztem, hogy ezt a díjat nem csak én, hanem a cégem kapta – fogalmazott Csepregi Ferenc.

- Azok a kollégák, akik már 20-25 éve velem vannak, akik jóleső érzéssel jönnek be reggel dolgozni, mert úgy érzik, hogy itt jó helyen vannak. Ők segítettek hozzá minket a sikerhez, én csak egy szeletét viszem a történetnek.

Nyilván fontos része egy cégvezető a vállalkozásnak, hiszen meghatározza az irányt, és tereli is a csapatot ebbe az irányba, amit egyébként nagyon nehéz tartani: a 90-es években indult vállalkozásoknak mindössze 5%-a az, aki még mindig talpon van.

Amikor egy cégnek a vezetője elismerésben részesül, akkor tisztelet és elismerés illeti a munkatársait is, hiszen ez csapatmunka – fogalmazott az ügyvezető.

Címkék: Tamási, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.