Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2019. Október 23. 14:01, szerda | Helyi

Tamási Város Díszpolgára lett Horváth János

Tamási Város Díszpolgára lett Horváth János

Horváth János, vagy ahogyan mindenki ismeri: Dagi, mindig is büszke volt Tamásihoz való kötődésére, kapcsolódására, családjára, gyökereire.

Horváth János városunk szülötte, tamási zenész családban nőtt fel, itt tanult a Béri Balogh Ádám Gimnáziumban.
Nagyapjával, a legendás Horváth János hárfaművésszel, a Népművészet Mesterével számos fellépésen szerepelt. Középiskolai évei alatt koncertezett rockzenészként az Exodus, majd az országosan is ismertté vált Hangár együttessel. Itt alakította meg saját zenekarát, a Digitált 1985-ben. zeneileg igaz áttörést jelentett számára az az időszak, mikor sorkatonaként Dunaújvárosba érkezett, hisz a város akkori pezsgő zenei világa teljesen megával ragadta. Itt figyeltek fel igazán zenekarára, művészetére, kimagasló hangszeres tudására, virtuozitására. Az energikus, vidám és sokszínű zenét játszó együttes kitűnt az akkori hasonló zenekarok közül, egyre ismertebbé és kedveltebbé vált.
Horváth János, vagy ahogyan mindenki ismeri „Dagi”, mindig is büszke volt Tamásihoz való kötődésére, kapcsolódására, családjára, gyökereire. Mindig megtiszteltetésnek érzi, ha szülővárosában léphet fel, az itt zajló rendezvényeken, fesztiválokon a Tamási Nyár rendezvénysorozat vissza-visszatérő fellépője. Zenei sokszínűségét mutatja, hogy több formációban lép közönség elé, az ország egyik legjobb gitárosával, Szűcs Antal Gáborral játszik a Latin Duó zenekarban, mely nyugodtan mondhatjuk, az egész világon kivívhatja a zenész szakma és a közönség elismerését. De az imént említett zenei legenda és régi zenésztársaival való közös zenélés mellett fiatal, ígéretes tehetségeket karol fel, egyengeti útjukat, legyenek azok bármely hangszer reménységei. Nemcsak saját fiai köszönhetnek neki nagyon sokat, de mindazon fiatalok, akikkel együtt zenélt, akik tanulhattak tőle. Nemcsak zenei ismereteket, hanem szerénységet, zenei alázatot, ami, mint tudjuk csak az igazán fajsúlyos művészekre jellemző.
Nehéz lenne felsorolni hány formációval állt már színpadra, ahogy azt is, hogy hazánk és Európa hány országában, Svájctól Olaszországig, Ausztriától Szlovákiáig, Erdélytől a Vajdaságig.
2014-ben szólólemeze jelent meg, de közreműködött más lemezeken is gitárosként és szerzőként egyaránt. Számos nagykoncerten léptek fel, többek között olyan országosan ismert zenekarok, előadóművészek mellett, mint Demjén Ferenc, Horváth Charlie, Komár László, a Zanzibar, a Dolly Roll, Gáspár Laci, Tóth Vera, Caramel vagy épp Rácz Kati.

Kitüntetését ma este vehette át Tamásiban, a város előljáróitól.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.