Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2019. Október 23. 13:52, szerda | Helyi

Tamási Város Érdemes Pedagógusa lett Antalné Gombai Éva

Tamási Város Érdemes Pedagógusa lett Antalné Gombai Éva

Minden tanítványára büszke, függetlenül attól, hogy a zenei pályát választotta, vagy ez egy szép hobbija maradt.

Antalné Gombai Éva négy évtizede oktatja szívvel-lélekkel a Tamási Alapfokú Művészeti Iskola diákjait. Több száz gyermeket tanított a zene szeretetére, a zenetanulás varázsára, arra, hogyan lehet mindig egy kicsit pontosabban, szebben és igényesebben előadni a zenedarabokat.
Szülei példáját követve választotta a pedagógusi pályát hivatásul. 1979-ben kapott diplomát a Kaposvári Tanítóképző Főiskolán. Ezt követően a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Pécsi Tagozatán szerezte meg a zongoratanításhoz szükséges szakképesítést.
Első munkahelye a tamási zeneiskola volt, ahol megszakítás nélkül főtárgy zongorát és szolfézs elméletet tanít a zenélni vágyó gyerekeknek.
Pedagógiai munkája mellett a Magyar Zeneművészek és Táncművészek Szervezete helyi képviselője volt, ellátott iskolatitkári és adminisztrációs feladatokat, sikeres pályázataival segítette az iskola sokrétű munkáját, érdekegyeztető tanácstagként képviselte az intézmény dolgozóinak érdekeit.
Részt vállalt a zeneiskola első Pedagógiai Programjának elkészítésében, amelyet a szakma példaértékűnek ítélt.
Több éves gyűjtőmunkát végzett a tamási zeneoktatás kezdetétől 2006-ig, amelynek eredményeként elkészült a „Zeneiskola Emlékkönyve” az intézmény fennállásának 35 éves jubileumára.
2013-ban Budapesten, Nemzetközi Zenei Konferencián tartott előadást „Óvodás korúak zenei nevelése” címmel, amelyen saját módszerét mutatta be.
Motiváltsága, nyitottsága alkalmassá tette, hogy munkája során sokféle programot szervezzen, és aktívan részt vegyen a lebonyolításukban. 2004-től öt éven keresztül szervezte a Nemzetközi Zongora Mesterkurzust és még számos továbbképzést.
Zenepedagógiai tevékenységét felelősséggel, igazi hivatástudattal végzi. Munkáját alaposság, tudatosság jellemzi. Következetesen, lelkiismeretesen dolgozik, az elmúlt évtizedek alatt számos növendéke ért el megyei és országos szinten is kimagasló eredményeket.
Minden tanítványára büszke, függetlenül attól, hogy a zenei pályát választotta, vagy ez egy szép hobbija maradt. Számára az a fontos, hogy az emberek életében helye legyen a zenének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.