Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Július 19. 11:26, szerda | Helyi
Forrás: TEOL

Tamásiban terítették a Pestről hozott anyagot

Tamásiban terítették a Pestről hozott anyagot

Tanúk meghallgatásával folytatódott a Szekszárdi Törvényszéken annak a házaspárnak a tárgyalása, akiket jelentős mennyiségű kábítószerrel való kereskedelem bűntette és más bűncselekmények elkövetésével vádolnak.

Dr. Bajusz János sajtótitkár elmondta, hogy I. rendű és III. rendű vádlottak házastársak, II. rendű vádlott a régi ismerősük, akivel a férj 2018 februárja óta telefonos kapcsolatban állt, továbbá havi rendszerességgel 10-12 alkalommal találkoztak egymással Budapesten. Ezeken az alkalmakon minden esetben 10-20 darab kábítószer tartalmú tablettát, 10 gramm speed port és 10 gramm marihuánát adott el II. rendű vádlott I. rendű vádlottnak, összesen 35 millió 100 ezer forint ellenében. Az I. rendű vádlott az így megvásárolt kábítószert 2021. november 24-ig Tamásiban és környékén élő fiataloknak értékesítette 3000 forint/gramm áron. III. rendű vádlott eseti jelleggel közreműködött a kábítószer beszerzésében, esetenként ő „szolgálta ki” a lakóhelyükre kábítószerért érkező, összesen legalább 36 fogyasztót. A kábítószert rendszeresen fogyasztó vádlottak a kábítószer tovább értékesítésével rendszeres jövedelemre tettek szert, ezzel kiegészítve havi bevételüket és biztosítva a megélhetésüket. Az I. rendű vádlottat 2021. november 24-én a Peugeot Boxer típusú tehergépkocsija vezetőjeként rendőri intézkedés alá vonták a 61-es számú főúton, majd tőle vér- és vizeletmintát vettek, amelyből amfetamint mutattak ki. I. rendű vádlott a rendőri intézkedés időpontjában a gépkocsit vezetési képességre hátrányosan ható szertől befolyásolt, bódult állapotban vezette, megszegve ezzel a KRESZ vonatkozó előírását. Szeptemberben újabb tanúk, illetve szakértők meghallgatásával folytatódik az ügy tárgyalása – mondta el dr. Bajusz János.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.