Városlista
2024. május 28, kedd - Emil, Csanád

Hírek

2023. November 15. 17:07, szerda | Helyi

Tamásiban ült össze a Dél-tolnai Jegyzőklub

Tamásiban ült össze a Dél-tolnai Jegyzőklub

Tamási Város Jegyzőjének, Gulyásné dr. Könye Katalinnak a meghívására városunkban tartotta soron következő szakmai napját a Dél-tolnai Jegyzőklub.

A Dél-Tolnai Jegyzőklub 1993. április 1-jével alakult meg. A klub akkori megalakítását elsősorban az indokolta, hogy a tagok keresni akartak egy olyan szakmai fórumot, mellyel szemben igényként merült fel, hogy viszonylag kis létszámú, és ebből következően egy könnyebben mozgatható szakmai szervezet legyen, hiszen a napi gondok megbeszélésére, egyes jogszabályok részletes áttekintésére a Jegyzők Országos Szövetségének megyei szervezete, vagy a Közigazgatási Kar véleményük szerint kevésbé alkalmas.

Tolna vármegyében ez az egy jegyzőklub tevékenykedik, így napjainkra a tagok létszáma már bőven meghaladta az eredetileg maximálisan meghatározott létszámot. Üléseiket általában 2-3 havonta tartják rotációs sorrendben, azaz mindig másik tag látja el a házigazdai teendőket, idén októberben Tamásira került a sor.

A nap programja a délelőtti órákban hasznos szakmai előadásokkal indult. Tájékoztatás hangzott el a kóbor ebekkel, az oltás elmulasztásával és az ebtartási körülményekkel kapcsolatos eljárásrendről a Bonyhádi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának munkatársa, Baloghné dr. Ömböli Zsuzsanna előadásában.

Ezt követte Gaál János előadása a jegyzői birtokvédelem gyakorlati tudnivalóiról, amelyeket jogesetek színesítettek. A délelőtt folyamán megvitatták még az idejétmúlt köztisztviselői illetménytábla korrekcióját is.

Az előadásokat követően Széles András Alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, majd beszámolt a városban elért és megvalósult eredményekről, fejlesztésekről, az önkormányzat további terveiről, stratégiájáról.

A délután folyamán a résztvevők megtekinthették a biomassza üzemet, valamint a DÁMpontÖkoturisztikai Látogatóközpontot.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 20. 09:05, hétfő | Helyi

Megnyílnak a laktanyák kapui gyermeknap alkalmából

Május 26-án, vasárnap idén is kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.