Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. November 15. 17:07, szerda | Helyi

Tamásiban ült össze a Dél-tolnai Jegyzőklub

Tamásiban ült össze a Dél-tolnai Jegyzőklub

Tamási Város Jegyzőjének, Gulyásné dr. Könye Katalinnak a meghívására városunkban tartotta soron következő szakmai napját a Dél-tolnai Jegyzőklub.

A Dél-Tolnai Jegyzőklub 1993. április 1-jével alakult meg. A klub akkori megalakítását elsősorban az indokolta, hogy a tagok keresni akartak egy olyan szakmai fórumot, mellyel szemben igényként merült fel, hogy viszonylag kis létszámú, és ebből következően egy könnyebben mozgatható szakmai szervezet legyen, hiszen a napi gondok megbeszélésére, egyes jogszabályok részletes áttekintésére a Jegyzők Országos Szövetségének megyei szervezete, vagy a Közigazgatási Kar véleményük szerint kevésbé alkalmas.

Tolna vármegyében ez az egy jegyzőklub tevékenykedik, így napjainkra a tagok létszáma már bőven meghaladta az eredetileg maximálisan meghatározott létszámot. Üléseiket általában 2-3 havonta tartják rotációs sorrendben, azaz mindig másik tag látja el a házigazdai teendőket, idén októberben Tamásira került a sor.

A nap programja a délelőtti órákban hasznos szakmai előadásokkal indult. Tájékoztatás hangzott el a kóbor ebekkel, az oltás elmulasztásával és az ebtartási körülményekkel kapcsolatos eljárásrendről a Bonyhádi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának munkatársa, Baloghné dr. Ömböli Zsuzsanna előadásában.

Ezt követte Gaál János előadása a jegyzői birtokvédelem gyakorlati tudnivalóiról, amelyeket jogesetek színesítettek. A délelőtt folyamán megvitatták még az idejétmúlt köztisztviselői illetménytábla korrekcióját is.

Az előadásokat követően Széles András Alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, majd beszámolt a városban elért és megvalósult eredményekről, fejlesztésekről, az önkormányzat további terveiről, stratégiájáról.

A délután folyamán a résztvevők megtekinthették a biomassza üzemet, valamint a DÁMpontÖkoturisztikai Látogatóközpontot.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.