Városlista
2023. november 29, szerda - Taksony

Hírek

2023. November 15. 17:07, szerda | Helyi

Tamásiban ült össze a Dél-tolnai Jegyzőklub

Tamásiban ült össze a Dél-tolnai Jegyzőklub

Tamási Város Jegyzőjének, Gulyásné dr. Könye Katalinnak a meghívására városunkban tartotta soron következő szakmai napját a Dél-tolnai Jegyzőklub.

A Dél-Tolnai Jegyzőklub 1993. április 1-jével alakult meg. A klub akkori megalakítását elsősorban az indokolta, hogy a tagok keresni akartak egy olyan szakmai fórumot, mellyel szemben igényként merült fel, hogy viszonylag kis létszámú, és ebből következően egy könnyebben mozgatható szakmai szervezet legyen, hiszen a napi gondok megbeszélésére, egyes jogszabályok részletes áttekintésére a Jegyzők Országos Szövetségének megyei szervezete, vagy a Közigazgatási Kar véleményük szerint kevésbé alkalmas.

Tolna vármegyében ez az egy jegyzőklub tevékenykedik, így napjainkra a tagok létszáma már bőven meghaladta az eredetileg maximálisan meghatározott létszámot. Üléseiket általában 2-3 havonta tartják rotációs sorrendben, azaz mindig másik tag látja el a házigazdai teendőket, idén októberben Tamásira került a sor.

A nap programja a délelőtti órákban hasznos szakmai előadásokkal indult. Tájékoztatás hangzott el a kóbor ebekkel, az oltás elmulasztásával és az ebtartási körülményekkel kapcsolatos eljárásrendről a Bonyhádi Járási Hivatal Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztályának munkatársa, Baloghné dr. Ömböli Zsuzsanna előadásában.

Ezt követte Gaál János előadása a jegyzői birtokvédelem gyakorlati tudnivalóiról, amelyeket jogesetek színesítettek. A délelőtt folyamán megvitatták még az idejétmúlt köztisztviselői illetménytábla korrekcióját is.

Az előadásokat követően Széles András Alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, majd beszámolt a városban elért és megvalósult eredményekről, fejlesztésekről, az önkormányzat további terveiről, stratégiájáról.

A délután folyamán a résztvevők megtekinthették a biomassza üzemet, valamint a DÁMpontÖkoturisztikai Látogatóközpontot.

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2023. November 28. 15:48, kedd | Helyi

Rangos díjat kaptak a COOP munkatársai

Kőrösi Csaba, a Kop-Ka Zrt. 66. számú iregszemcsei szupermarket üzletvezetője is elismerést vehetett át.

2023. November 28. 10:04, kedd | Helyi

Felborult egy terepjáró Tamásiban, szén-monoxid érzékelő jelzett Hőgyészen

Öt tűzeset és kilenc műszaki mentés adott munkát a tűzoltóknak Tolnában a hétvégén.

2023. November 22. 14:34, szerda | Helyi

Tamási vállalkozók is díjat vehettek át

Nagykorú lett a Prima gála: Szekszárdon, a Babits kulturális központban tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Tolna vármegye legjobbjait díjazó ünnepet, a Vállalkozók Országos Szövetsége Tolna Vármegyei Prima Díjátadó Gálát.

2023. November 22. 14:28, szerda | Helyi

Grecsó Krisztián is a tamási könyvtár vendége volt

Napjaink könyvtárai a különböző társadalmi csoportok lehetséges találkozóhelyeként is funkcionálnak. Az Országos Könyvtári Napok programsorozat immár 17 éves hagyományra tekint vissza és több célt is szolgál.