Városlista
2023. szeptember 29, péntek - Mihály

Hírek

2023. Szeptember 14. 11:06, csütörtök | Helyi

Tamásiból lopott táppal buktak el a tovajok

Tamásiból lopott táppal buktak el a tovajok

Páriban buktak le a táptolvajok, közúti ellenőrzés lett a vesztük. Kiderült, hogy a tápot annak a sertésnek lopták, amelyet korábban szintén úgy tulajdonítottak el.

A hónap elején igazoltatott a körzeti megbízott egy helyi autóst, aki a jármű utas és csomagterében lévő öt zsák táp származásáról nem kívánt érdemben nyilatkozni. A kolléga kiváló hely-és személyismeretének köszönhetően hamar kiderült, hogy a takarmány a Tamási, Leokádi pusztán lévő állattartó telepről származik. Az ügyben végzett adatgyűjtés során a tamási nyomozók a lopással gyanúsítható személyek ingatlanaiban kutatást végeztek. Egyiküknél egy hízott sertést találtak, melyről egyértelműen megállapították, hogy az szintén a telepről került ki, de a tulajdonos tudta és beegyezése nélkül. Az eljárás során három személyt gyanúsítottak meg lopás vétség elkövetésével. Egyikük még tavaly lopott el egy malacot, a másik két tolvaj a takarmány illegális beszerzését intézte. A lopásokkal közel 100 000 forintos kárt okoztak a cég szekszárdi tulajdonosának. A 35 éves nő, valamint a 33 és 23 éves férfiak is beismerő vallomást tettek, a lopási kár az állat, valamint a takarmány lefoglalásával megtérült. Az ügyben a Tamási Rendőrkapitányságon befejezték az eljárást, a keletkezett iratokat a napokban vádjavaslattal továbbították az illetékes ügyészségnek.

Címkék: Tamási, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 28. 12:50, csütörtök | Helyi

Szüreti mulatság lesz a hétvégén Szakályban

Szüreti felvonulással és kulturális programokkal is várják a szakályiakat, és a Szakályba látogatókat szombaton.

2023. Szeptember 28. 12:50, csütörtök | Helyi

Ellepték a rendőrök az utakat, egész héten tart a razzia

A rendőrség fokozott ellenőrzést tart a vasúti biztonság érdekében szeptember 25-én 7 órától október 2-án 7 óráig.

2023. Szeptember 28. 12:48, csütörtök | Helyi

Azt mondta, megbeszélésre siet, 260 ezres bírság lett a vége

A megengedett legnagyobb sebesség több, mint duplájával közlekedett az az autós, akiről a 61-es főúton készített felvételt a traffipax.

2023. Szeptember 26. 14:00, kedd | Helyi

Kocsolán már aprították a tűzrevalót

A Tamási Rendőrkapitányság egyenruhásai résen voltak, időben megtalálták a Nagykónyiból ellopott fát.