Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Március 01. 09:52, hétfő | Helyi

Tehergépkocsikat és buszokat ellenőriztek a rendőrök

Tehergépkocsikat és buszokat ellenőriztek a rendőrök

A fokozott ellenőrzésben részt vettek a Tolna megyei rendőrök is. A 2021. február 8. és február 14. között tartó ellenőrzések során összesen öt tehergépkocsi esetében állapítottak meg szabálytalanságot.

A rendőrök az egyhetes akció során 58 nehéz tehergépkocsit és 16 autóbuszt ellenőriztek. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata – ROADPOL – Truck & Bus európai szintű ellenőrzés keretében elsősorban a vezetési- és pihenőidőt, valamint a veszélyes áruk szállításával összefüggő szabályok megtartását vizsgálták. A fokozott ellenőrzésben részt vettek a Tolna megyei rendőrök is. A 2021. február 8. és február 14. között tartó ellenőrzések során összesen öt tehergépkocsi esetében állapítottak meg szabálytalanságot. Három alkalommal a járműveknek voltak műszaki hiányosságai, egy-egy esetben a jármű vagy a sofőr okmányában találtak hibát az egyenruhások. Az ellenőrzött 16 busz közül egy esetben tártak fel jogsértését munkatársaink. Az ellenőrzések alkalmával a megye útjain 46 személlyel szemben intézkedtek biztonsági öv használatának elmulasztása miatt. A rendőrök 18 esetben szabtak ki helyszíni bírságot közlekedési szabálysértés elkövetése miatt. Az egyenruhások öt szabálysértési feljelentést tettek, 10 személyt pedig figyelmeztettek az általa elkövetett szabályszegés elkövetése miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 08:59, kedd | Helyi

Oltóbuszokkal segíti a honvédség a járvány elleni küzdelmet

Hétfőn és kedden Tolna megyében tartózkodnak a mozgó oltóhelyek, kilenc településen: Alsónyéken, Decsen, Faddon, Gyönkön, Iregszemcsén, Kölesden, Nagymányokon, Szedresen és Pincehelyen.

2021. Április 20. 08:56, kedd | Helyi

Ütemezetten haladnak az oltások Tamásiban

Zajlik a koronavírus elleni vakcinák beadása Tamásiban is. A háziorvosok hetek óta akár hétvégén is oltanak, a lakosság pedig fegyelmezetten, a korábbinál nagyobb oltási kedvvel vesz részt a folyamatban.

2021. Április 15. 10:46, csütörtök | Helyi

Helyi védett értékek támogatására várják a pályázatokat

A pályázat benyújtásának határideje április 16-a, idén egymillió forint támogatási összeg elnyerésére van lehetőség.

2021. Április 15. 10:44, csütörtök | Helyi

Az erdők megőrzése az egészségünk és társadalmi jólétünk alapja

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. az elmúlt két évben több mint 60 köbméter illegálisan elhelyezett szemetet szállított el.