Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Szeptember 30. 08:24, péntek | Helyi
Forrás: TR, fotó: fogyasztok.hu

Telefonos csalót keresnek a tamási rendőrök

Telefonos csalót keresnek a tamási rendőrök

Az elmúlt időszakban elszaporodtak a telefonon keresztül elkövetett csalások, a Tamási Rendőrkapitányság munkatársai eljárást indítottak ismeretlen tettes ellen.

A rendelkezésre álló adatok szerint az ismeretlen elkövető szeptember 17-én önmagát egy telekommunikációs cég munkatársának kiadva felhívott egy belecskai férfit, majd 120.000 forint készpénzt ajánlott nyereményként bankautomatás feltöltés ellenében.
A másik esetben szeptember 12-én szintén egy telekommunikációs cég munkatársának adta ki magát az illető, egy tamási nőt hívott fel, majd 15.000 forint utalványt ajánlott nyereményként azzal, hogy egy megadott kódot kell beütnie telefonjába.

Az elmúlt időszakban elszaporodtak a telefonon keresztül elkövetett csalások. A Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a figyelmet:
A tettesek legtöbbször mobiltelefon szolgáltató képviselőjeként hívják fel áldozataikat, akiket egy állítólagos nyereményről értesítenek. A csalók fantáziája széleskörű, így különböző történetekkel tévesztik meg kiszemeltjüket.
A nyeremény átvételének feltételeként szabják meg, hogy a telefonon keresztül kapott utasításoknak megfelelően, egy ATM-nél, telefonfeltöltést kell végrehajtaniuk egy meghatározott számra. Általában biztosítják a sértetteket, hogy a megadott számra feltöltött összeg a nyereménnyel együtt, néhány perc múlva megjelenik a bankszámlájukon. A csaló a teljes bizalom elnyerése érdekében még arra is felhívja a figyelmet, hogy semmi esetre se árulja el az áldozat a bankkártyájának PIN kódját.
Az ilyen és hasonló esetek elkerülése érdekében érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat:
• Amennyiben hasonló hívást kapnak, ne teljesítsék az idegen telefonáló kérését. Ne feledjék, aki nem játszott szerencsejátékon, az nem is nyerhet semmiféle nyereményt!
• Jegyezzék fel a hívó telefonszámát és a nevét is, ha bemutatkozik!
• Hivatalos szervek, telefontársaságok, önkormányzatok, nyugdíjfolyósítók nem utalnak át telefonos megkeresés alapján, és nyeremény címén pénzösszegeket!
• Telefonon soha ne adjanak meg adatokat se bankkártyájukra vonatkozóan, mivel a csalók az adatok birtokában leemelhetik számlájukon lévő pénzösszegüket!
• Mindig legyen gyanús, ha Önnek kell pénzt átutalni ahhoz, hogy „nyereményét” megkaphassa!
• A rendőrség tapasztalatai alapján a csalók mindig újabb és újabb ötletekkel állnak elő, amivel megpróbálják becsapni az embereket!
• Tanácsainkra hívják fel a környezetükben élők figyelmét is a hasonló esetek elkerülése érdekében!

Ha esetleg mégis megtörtént a csalás, tegyenek feljelentést a rendőrségen az ingyenesen hívható 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. Semmi esetre se nyugodjanak bele abba, hogy tévedésbe ejtették Önöket!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.