Városlista
2019. december 6, péntek - Miklós

Hírek

2019. November 13. 09:30, szerda | Helyi
Forrás: www.teol.hu

Téli üzemmódra váltott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Téli üzemmódra váltott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Tolna megyében 104-en – 29 műszaki szakember és 75 fizikai munkás – dolgoznak a téli üzemeltetésen.

November 10-én az ország teljes területén téli üzemmódra váltott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ez az időszak egészen 2020. március 15-ig tart. Tolna megyében 104-en – 29 műszaki szakember és 75 fizikai munkás – dolgoznak a téli üzemeltetésen. Összesen 24 nehézgépjárművet, 8 rakodógépet, 6 hómaró adapterrel is felszerelhető univerzális munkagépet állíthatnak hadrendbe, ezen felül jelen állás szerint 66 lehívható gépet tudnak szükség esetén mozgósítani, tudatta Frazon Ferenc üzemeltetési osztályvezető a megyei igazgatóság sajtótájékoztatóján, Szekszárdon. A megye három mérnökségén 3861 tonna útszóró só, 6,4 tonna kalcium-klorid granulátum, 33,6 ezer liter kalcium-klorid oldat, továbbá 480 tonna érdesítő anyag áll készleten. Közel 21 kilométeren hófogó rácsokat tettek ki, 48,5 kilométer hóvédő erdősáv segíti a hófúvások kialakulásának megelőzését. A korábbi évek tapasztalatai alapján a 65-ös, és az 56-os főutak egyes szakaszaira helyeztek ki hólánc használata kötelező táblákat, amelyeket szükség esetén fordítanak be. Ezen felül harminc olyan terület van a megyében, ahol lefagyásra különösen veszélyes útszakasz táblával figyelmeztetik az autósokat. A síkosságmentesítés, hóeltakarítás meghatározott rend szerint, a szolgáltatási osztályoknak megfelelően történik. Ez azt jelenti, hogy elsőbbséget élveznek a gyorsforgalmi- és főutak, utána a mellék és az összekötő utak következnek. Az időjárási viszonyoktól függően négy készültségi fokozatot különböztetnek meg. Vasárnaptól az egyes fokozat, azaz a készenlét lépett életbe. Ilyenkor a meteorológia előrejelzés a következő 24 órára nem jelez plusz három foknál hidegebbet. A második a szigorú készenlét, illetve síkosságmentesítés fokozata. A Magyar Közút a téli üzemeltetés nagy részét ebben a fokozatban tölti. A harmadik fokozat a hóeltakarításé, a negyedik pedig a teljes elhárításé. Utóbbi tartós ónos eső, hófúvás, egyéb az átlagos téli időjárást meghaladó körülmények fennállása esetén lép életbe.

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 03. 18:58, kedd | Helyi

Baleset történt Tamási térségében

Az érintett útszakaszon a helyszínelés és a műszaki mentés idejére teljes útlezárás van érvényben Tamási és Pincehely között.

2019. December 03. 08:47, kedd | Helyi

Pályaorientációs nap Tamásiban

A rendőri hivatás népszerűsítése volt a cél a középiskolás korú fiatalok körében.

2019. December 03. 08:45, kedd | Helyi

Megérkezett a tél - vezessenek fokozott figyelemmel!

A decemberi hónappal megérkezett a lehűlés és jellemzően az egész országban változó halmazállapotú csapadék esik. Tolna megye útjain hétfőn két közlekedési baleset történt.

2019. November 29. 10:01, péntek | Helyi

Őrjöngött a kaposszekcsői férfi, a TEK fogta el

A falu közösségét mélyen megrendítették a durva események.