Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2019. November 13. 09:30, szerda | Helyi
Forrás: www.teol.hu

Téli üzemmódra váltott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Téli üzemmódra váltott a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Tolna megyében 104-en – 29 műszaki szakember és 75 fizikai munkás – dolgoznak a téli üzemeltetésen.

November 10-én az ország teljes területén téli üzemmódra váltott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Ez az időszak egészen 2020. március 15-ig tart. Tolna megyében 104-en – 29 műszaki szakember és 75 fizikai munkás – dolgoznak a téli üzemeltetésen. Összesen 24 nehézgépjárművet, 8 rakodógépet, 6 hómaró adapterrel is felszerelhető univerzális munkagépet állíthatnak hadrendbe, ezen felül jelen állás szerint 66 lehívható gépet tudnak szükség esetén mozgósítani, tudatta Frazon Ferenc üzemeltetési osztályvezető a megyei igazgatóság sajtótájékoztatóján, Szekszárdon. A megye három mérnökségén 3861 tonna útszóró só, 6,4 tonna kalcium-klorid granulátum, 33,6 ezer liter kalcium-klorid oldat, továbbá 480 tonna érdesítő anyag áll készleten. Közel 21 kilométeren hófogó rácsokat tettek ki, 48,5 kilométer hóvédő erdősáv segíti a hófúvások kialakulásának megelőzését. A korábbi évek tapasztalatai alapján a 65-ös, és az 56-os főutak egyes szakaszaira helyeztek ki hólánc használata kötelező táblákat, amelyeket szükség esetén fordítanak be. Ezen felül harminc olyan terület van a megyében, ahol lefagyásra különösen veszélyes útszakasz táblával figyelmeztetik az autósokat. A síkosságmentesítés, hóeltakarítás meghatározott rend szerint, a szolgáltatási osztályoknak megfelelően történik. Ez azt jelenti, hogy elsőbbséget élveznek a gyorsforgalmi- és főutak, utána a mellék és az összekötő utak következnek. Az időjárási viszonyoktól függően négy készültségi fokozatot különböztetnek meg. Vasárnaptól az egyes fokozat, azaz a készenlét lépett életbe. Ilyenkor a meteorológia előrejelzés a következő 24 órára nem jelez plusz három foknál hidegebbet. A második a szigorú készenlét, illetve síkosságmentesítés fokozata. A Magyar Közút a téli üzemeltetés nagy részét ebben a fokozatban tölti. A harmadik fokozat a hóeltakarításé, a negyedik pedig a teljes elhárításé. Utóbbi tartós ónos eső, hófúvás, egyéb az átlagos téli időjárást meghaladó körülmények fennállása esetén lép életbe.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 11:42, kedd | Helyi

Huszonhat egyesület közel százötven versenyzője állt rajthoz

A dobószámokra specializálódott Tamási Tam-Bau AC kitett magáért a megmérettetésen.

2020. Július 07. 11:41, kedd | Helyi

Folytatódnak az időszaki kiállítások a Tamási Galériában

A kulturális intézmények nyitásával a Tamási Galéria is újra megnyitotta kapuját a látogatók előtt, az állandó tárlat mellett folytatják havi rendszerességgel változó időszaki kiállításaikat is.

2020. Július 06. 08:32, hétfő | Helyi

Cukrászdákat ellenőriznek a megyében

Tamásiban csütörtökön, július 9-én kell ellenőrökre számítani.

2020. Július 06. 08:29, hétfő | Helyi

A háztartási hulladéknak nem az utak mentén van a helye

A Tolna megyei mérnökségek munkatársainak felmérései alapján a megyében körülbelül 130 köbméternyi illegális hulladék található az országos közúthálózat mentén, a legtöbb, 55 köbméter a tamási mérnökség területén.