Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Március 04. 09:30, szerda | Helyi
Forrás: www.gyulajzrt.hu, Kovács Tamás

Térségünk idén is képviseltette magát a FeHoVa-n a Hungexpon

Térségünk idén is képviseltette magát a FeHoVa-n a Hungexpon

Immáron 27. alkalommal rendezték meg február 13-169-a között a FeHoVa, azaz a Fegyver, Horgász, Vadász nemzetközi kiállítást a budapesti Hungexpo területén.

A több mint 50.000 látogatót fogadó rendezvényen közel 300 kiállító volt jelen, köztük a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. is, képviselve, hirdetve és megjelenítve Tolna megye vadászati és ökoturisztikai lehetőségeit. Ahogy azt már a FeHoVa kapcsán megszokhattuk, a kiállítás számos érdeklődési kört lefedett. Bemutatásra kerültek Magyarország főbb vadászterületei, a magyarok számára a világ szinte minden táján megszervezhető fantasztikus vadász utak és horgászati lehetőségek, a legújabb sport- és vadászfegyverek, lőszerek, terepjáró járművek, horgász felszerelések, ruházatok és egyéb kiegészítők, horgászfelszerelések, csónakok, csalik, valamint főzőbemutatók és nemzetközi kutyakiállítás is gazdagította a programkínálatot. A „Vadásztrófeák határon innen és túl” című kiállítást az 50 éve elhunyt legendás vadász-író, Fekete István emlékére rendezték meg, mely szintén nagyon népszerű volt a látogatók körében. Idén is megrendezésre került a FeHoVa Kupa Nemzetközi Szarvasbőgő Bajnokság, melyet ez alkalommal egy magyar vadász nyert meg. Szintén verseny jelleggel került megrendezésre a Vadászkürtös Fesztivál és Ifjúsági Vadászkürtös Szóló Verseny is. A kiállítói standok között idén is megtalálható volt a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. standja, melyet a már nélkülözhetetlen – mind a gyerekek, mind a vadászok körében nagy népszerűségnek örvendő – egész alakos dámbika preparátum emelt ki, valamint Prihoda Judit vadfestő és grafikus művésznő alkotásai díszítettek. Jövőre, a 28. FeHoVa-t 2021. február 11-e és 14-e között rendezik meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.