Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2021. December 17. 08:46, péntek | Helyi

Tizedik alkalommal alkottak mézeskalácsból

Tizedik alkalommal alkottak mézeskalácsból

Megszokhatták a Tamásiban és környékén élők, hogy advent időszakában mézeskalács illat tölti meg a művelődési központot. A csodás látvány sem utolsó, melyet 10. alkalommal köszönhetünk ugyanannak az alkotócsoportnak.

Az idei évben egy fenyő alakú, forgó installáció készült, melyen öt szinten helyezkednek el a mézeskalácsok. Egy egész város látható a tálcákon: házak, lakótelepi épület, templom, víztorony, kutyaól és kerítés, valamint sok kiegészítő is helyet kapott: állatok, fák, fenyők. – Tizennyolcan vagyunk a csapatban, és idén jubiláltunk: tizedik alkalommal készítettük el együtt a mézeskalács várost – mondta az alkotócsoport egyik tagja, Göttlingerné Pintér Judit. – Mindenki a saját stílusában, saját készségei szerint süti meg otthon a darabokat, ettől lesz igazán egyedi az alkotás. Szinte a kezdetek óta együtt vagyunk, talán egy-két tag az, aki már nem tartott velünk az elmúlt években, de bővülünk új alkotókkal is. Fenyőné Margitka az irányítónk, az ő ötlete alapján valósítjuk meg évről-évre a mézeskalácsokat. Sok minden készült már az évek során: betlehem, csupacsillag vagy épp csupaszív karácsonyfa, sőt, mézeskalácsvárost is készítettünk már, de más jellegű épületekkel, mint most. Javaslom mindenkinek, hogy menjen be a művelődési központba, és tekintse meg az általunk készített alkotást, reméljük, örömüket lelik a látványban a látogatók, a csodás illatról nem is beszélve.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 24. 11:01, hétfő | Helyi

Nyomozást indított a rendőrség a metróbaleset ügyében

Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a rendőrség a Kőbánya-Kispest állomásnál szombatra virradóra történt metróbaleset ügyében.

2022. Január 18. 10:20, kedd | Helyi

Szakképzett ügyintézők fogadják az ügyfeleket a kormányablakokban

A Tolna Megyei Kormányhivatal harminc munkatársa tett sikeres vizsgát, és vehette át kormányablak ügyintéző oklevelét 2021. január 11-én a Vármegyeháza dísztermében.

2022. Január 18. 10:17, kedd | Helyi

Újabb felhívást tett közzé a rendőrség, keresik az eltűnt lányt

A Tamási Rendőrkapitányságon körözési eljárást folytatnak Sárközi Violetta eltűnése kapcsán.

2022. Január 13. 13:15, csütörtök | Helyi

Ivartalanítási akció Tamásiban

A Tamási Állatvédő Egyesület hatalmas lehetőséget kapott a Hundehilfe Ungarn szervezettől: velük együttműködve ivartalanítási akciót indíthatnak kutyák számára.