Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Május 26. 14:38, kedd | Helyi
Forrás: TEOL

Több kisebb, de fontos fejlesztés készült el Szakályban

Több kisebb, de fontos fejlesztés készült el Szakályban

A koronavírus elleni védekezés jegyében telt az elmúlt időszak Szakályban is, de közben azért megvalósult néhány fontos fejlesztés.

Ezekről Feuerbach Szabolcs polgármester számolt be a TEOL-nak. Az általános iskola és a művelődési ház között elkészült egy hatvan méteres járda – kezdte a polgármester. A cél az volt, hogy az iskola tanulói ne közvetlenül a 65-ös főút mentén közlekedjenek a két gyakran látogatott helyszín között, hanem egy biztonságosabb útvonalon. A projektet az önkormányzat önerőből finanszírozta, közel 300 ezer forintba került. A központi buszmegállóban helyére került egy új kerékpártároló, melynek köszönhetően végre rendeződhet a bicikli-helyzet, munkanapokon rengeteg kétkerekűt lehetett ugyanis látni a környező fáknak vagy épp kerítésnek döntve. A tárolót a falu egyik lakója, ifj. Orsós Péter ajánlotta fel. Megkezdődött a temetőben található negyvennégy gesztenyefa megmentése is. A világháborúk hősi halottainak emlékére ültetett idős fákat már évek óta sújtja egy vélhetően gombás megbetegedés, ezért most szakemberek két ütemben gomba- és rovarölő szert injektáltak a fák gyökérzetébe. A két kezelés összesen közel félmillió forintjába került az önkormányzatnak.

Címkék: Szakály, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.