Városlista
2021. december 6, hétfő - Miklós

Hírek

2021. November 12. 10:54, péntek | Helyi

Több mint 5,3 milliárd forint értékű csempészcigit foglaltak le Tolna megyében

Több mint 5,3 milliárd forint értékű csempészcigit foglaltak le Tolna megyében

Soha nem látott mennyiségű csempész cigarettát foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy Tolna megyei kikötőben és egy Pest megyei raktárban.

Összesen mintegy 57 millió szál adózatlan cigarettára bukkantak egy szokásos kikötői rutinellenőrzés során a pénzügyőr járőrök – fogalmazott Czuczor Ákos ezredes, a NAV Bevetési Igazgatóságának az igazgatóhelyettese, a NAV sajtóeseményén. Az alezredes ismertette, hogy a Duna folyamon rendszeresen ellenőrzik menet közben és a kikötőkben is a hajókat, mind a személy, mind pedig az áruforgalom tekintetében. Egy Tolna megyei kikötőben egy ilyen rutin ellenőrzés során lettek figyelmesek a NAV munkatársai egy kibomlott zsákra, amiben adózatlan csempészcigarettát fedeztek fel egy hivatalosan sót szállító tolóhajó és a hozzá tartozó bárka átvizsgálása során. A bárkán sóval megtöltött zsákok sorakoztak, ám a só közé a csempészek jelentős mennyiségű cigarettát rejtettek – tette hozzá. A fogás késő délután sötétedés előtt történt, így a pénzügyőr járőrök erősítést hívtak és a NAV munkatársai fegyverrel és lövésálló mellénnyel felszerelve őrzésbe vették a területet, amíg reggel nagyobb erővel meg nem érkeztek a nyomozók és meg nem indult a kirakodás és a számbavétel – húzta alá. Kiemelte, hogy végül rekord mennyiségű 2,3 millió doboz zárjegy nélküli, adózatlan csempészcigarettát találtak a zsákokba rejtve. Hogy érzékeltesse ennek a nagyságát kihangsúlyozta, hogy ez 5385 ember teljes egy éves cigarettafogyasztását fedezte volna, akkor, ha olyan dohányosokkal számolunk, akik hetente egy teljes karton cigarettát elszívnak, így az éves fogyasztásuk 520 szál. Az ezredes úgy véli, ezzel a fogással újabb lépést tettek abba az irányba, hogy a dohánytermék fogyasztókat a legális beszerzés útjára tereljék.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 10:15, péntek | Helyi

Családbarát vállalat címet nyert el a Tamási-Hús

Átadták „Az Év Családbarát Vállalata” díjakat az elmúlt pénteken a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány szervezésében Budapesten.

2021. December 03. 10:14, péntek | Helyi

Tolna megyében idén már több mint 100 lakás gyulladt ki, a következő hetekben megduplázódhat a lakástüzek száma

Elkezdődött az ünnepi készülődés, ha azonban az adventi koszorú tűzvédelmi szempontból nem biztonságos, az égő gyertya könnyen lakástüzet okozhat – hangsúlyozza a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

2021. November 30. 15:10, kedd | Helyi

Az elmúlt 24 óra eseményei számokban

A tegnap napon több baleset is történt a megyében, köztük egy halálos kimenetelű.

2021. November 30. 15:10, kedd | Helyi

Eltűnt Kökény Anasztázia Anna

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.