Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2021. November 12. 10:54, péntek | Helyi

Több mint 5,3 milliárd forint értékű csempészcigit foglaltak le Tolna megyében

Több mint 5,3 milliárd forint értékű csempészcigit foglaltak le Tolna megyében

Soha nem látott mennyiségű csempész cigarettát foglalt le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egy Tolna megyei kikötőben és egy Pest megyei raktárban.

Összesen mintegy 57 millió szál adózatlan cigarettára bukkantak egy szokásos kikötői rutinellenőrzés során a pénzügyőr járőrök – fogalmazott Czuczor Ákos ezredes, a NAV Bevetési Igazgatóságának az igazgatóhelyettese, a NAV sajtóeseményén. Az alezredes ismertette, hogy a Duna folyamon rendszeresen ellenőrzik menet közben és a kikötőkben is a hajókat, mind a személy, mind pedig az áruforgalom tekintetében. Egy Tolna megyei kikötőben egy ilyen rutin ellenőrzés során lettek figyelmesek a NAV munkatársai egy kibomlott zsákra, amiben adózatlan csempészcigarettát fedeztek fel egy hivatalosan sót szállító tolóhajó és a hozzá tartozó bárka átvizsgálása során. A bárkán sóval megtöltött zsákok sorakoztak, ám a só közé a csempészek jelentős mennyiségű cigarettát rejtettek – tette hozzá. A fogás késő délután sötétedés előtt történt, így a pénzügyőr járőrök erősítést hívtak és a NAV munkatársai fegyverrel és lövésálló mellénnyel felszerelve őrzésbe vették a területet, amíg reggel nagyobb erővel meg nem érkeztek a nyomozók és meg nem indult a kirakodás és a számbavétel – húzta alá. Kiemelte, hogy végül rekord mennyiségű 2,3 millió doboz zárjegy nélküli, adózatlan csempészcigarettát találtak a zsákokba rejtve. Hogy érzékeltesse ennek a nagyságát kihangsúlyozta, hogy ez 5385 ember teljes egy éves cigarettafogyasztását fedezte volna, akkor, ha olyan dohányosokkal számolunk, akik hetente egy teljes karton cigarettát elszívnak, így az éves fogyasztásuk 520 szál. Az ezredes úgy véli, ezzel a fogással újabb lépést tettek abba az irányba, hogy a dohánytermék fogyasztókat a legális beszerzés útjára tereljék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.