Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Május 15. 13:29, csütörtök | Helyi
Forrás: TMKI

Több mint félszáz vonulás a viharos erejű szél miatt

Több mint félszáz vonulás a viharos erejű szél miatt

Tamásiban a Honvéd utca egyik lakóházának lemeztetejét bontotta meg a viharos szél, a Hunyadi téren szintén egy lakóház teteje rongálódott meg

Tolna megye tűzoltóinak az elmúlt 24 órában több mint félszáz esethez kellett vonulniuk leszakadt faágak, kidőlt fák miatt. A bejelentések jelenleg is folyamatosan érkeznek a műveletirányításra, ami ezért egy fővel megerősítésre került.

Szerdán tizenöt műszaki mentéshez vonultak a tűzoltók, melyek során kisebb-nagyobb, többnyire forgalmi akadályt képező leszakadt faágak eltávolítását kellett elvégezniük, többnyire kézi erővel vagy láncfűrésszel.

Szerda késő délután Tamásiban, a Honvéd utca egyik lakóházának lemeztetejét bontotta meg a viharos szél. Szerda este Szekszárdon a Szentgyörgyi Albert utcában egy kidőlt fa két parkoló személyautóban okozott kárt, a Bezerédj utca egyik házának udvarán pedig egy fa ága a szomszédos ház falára dőlt.

Csütörtök délelőtt tizenegy óráig már több mint negyven vonulás történt, minden esetben a viharos erejű széllel összefüggésbe hozhatóan.

Hajnalban Tamásiban a Hunyadi téren egy lakóház teteje rongálódott meg olyan mértékben, hogy lakói ideiglenesen elhagyták az épületet. Mivel jelenleg a helyreállítás nem megoldható az időjárás miatt, a lakókat rokonok fogadták be.

Csütörtökön kora reggel Szekszárdon a Mészáros Lázár utcában egy parkoló autóban okozott kárt egy kidőlt fa. Bátaszéken és Nakon is villamos vezetékre dőlt fát kellett a tűzoltóknak eltávolítaniuk, ami az áramellátásban nem okozott fennakadást. A délelőtt folyamán a paksi tűzoltókat Gyönkre riasztották, ahol az idősek otthonának tetőszerkezetét rongálta meg egy kidőlt fa.

A megye tűzoltói most is folyamatosan vonulnak, ezért kérjük a lakosságot, hogy minden esetben mérlegeljék a bejelentést, hiszen számos esetben kézi erővel, nagyobb fizikai erőfeszítés nélkül félrehúzhatók a leszakadt faágak az útból, és ezzel is más, különleges felszerelést és felkészülést igénylő beavatkozásról vonhatjuk el a tűzoltó erőket.

Az OMSZ előrejelzései szerint a Dunántúlon pénteken is viharos marad a szél, ráadásul holnapra 20 milliméter feletti esővel is számolnunk kell.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!