Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Augusztus 27. 08:16, kedd | Helyi
Forrás: MTI, fotó: www.bevezetem.hu

Több mint száz kilométeren újíthatnak fel főutakat Tolnában

Több mint száz kilométeren újíthatnak fel főutakat Tolnában

Több mint száz kilométeren újíthatják fel négy főút Tolna megyei szakaszát jövőre a Közlekedés Operatív Program (KÖZOP) forrásaiból

- jelentette be a Tolna megye útügyi miniszteri biztos és a közútkezelő Tolna megyei igazgatója hétfőn Szekszárdon.

Potápi Árpád János (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő, miniszteri biztos elmondta: országosan 33 milliárd forintot fordíthatnak közutak felújítására, az összeget még ebben az évben a KÖZOP-ból csoportosítaná át a kormány.
Rimai Rudolf, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna megyei igazgatója arról tájékoztatott, hogy javaslatuk szerint Tolnában a 6-os főút Szekszárdtól a tolna-baranyai megyehatárig tartó szakaszán, valamint a 61-es, 63-as és 65-ös főút egyes szakaszain készülne új aszfaltburkolat összesen több mint száz kilométer hosszúságban.
A konkrét projektek körét szűkíthetik, a kivitelezés legkorábban jövőre kezdődhet - mondta, hozzátéve, hogy ilyen típusú munkát nem végeztek idén Tolna megyei főutakon.
Kitért arra is, hogy a Regionális Operatív Program keretében két kiemelt útfelújítás is várható Tolnában: a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. lebonyolításában átépítik a 6-os és 65-ös utak csomópontját, és folynak az előkészítő munkák a sióagárdi Sió-híd felújítására. Az igazgató beszámolt arról, hogy szintén európai uniós forrásból két alsóbbrendű út teljes rekonstrukciója valósul meg: átadás előtt áll a Szedrest Tengeliccel összekötő út, és hamarosan elkezdődik a Paks-Kölesd szakasz rekonstrukciója; a kettő összesen több mint hárommilliárd forintos beruházás.
Tolna megye 1079 kilométeres úthálózatának éves üzemeltetési és fenntartási költsége idén 1,2 milliárd forint; a közútkezelő eddig közel kétezer tonna aszfaltot használt fel a kátyúzáshoz, és az év hátralévő részében még 700 tonna aszfalttal javítják ki az utak burkolatát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!