Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Április 05. 15:39, vasárnap | Helyi

Több tűzeset is történt a napokban

Több tűzeset is történt a napokban

Az elmúlt napokban három szabadtéri tűzesethez riasztották a Tolna megyei tűzoltó egységeket.

Hétfőn a tamásiaknak is kellett vonulniuk Fürgedre, ahol nádas gyulladt ki. A három eset ugyan még nem kiemelkedő adat, azonban a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság fontosnak tartja felhívni a lakosság figyelmét, hogy a szabadtéri tüzek döntő többségét emberi figyelmetlenség okozza.

Akár egy el nem oltott cigaretta is elég ahhoz, hogy nagy területen lángra kapjon az aljnövényzet. Ez pedig azt jelenti, hogy kis odafigyeléssel ezek a tűzesetek megelőzhetőek. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy belterületen csak ott szabad kerti zöldhulladékot égetni, ahol ezt a települési önkormányzat rendeletben szabályozza. Ha van erre vonatkozó rendelet, akkor csak a rendeletben meghatározott feltételekkel, illetve időtartamban lehet az égetést végrehajtani. Amennyiben nincs ilyen rendelet, tilos az égetés! Az avar és kerti hulladék (pl.: ág, nyesedék, a továbbiakban együtt: zöld hulladék) ártalmatlanítása elsősorban komposztálással történhet. Amennyiben a komposztálás nem megoldható a zöld hulladék ártalmatlanításáról a kötelező közszolgáltatás keretén belül, illetve e rendeletben meghatározott módon történő égetéssel kell gondoskodni. Tamásiban a lakótelepeken, társasházak területén a zöld hulladék égetése tilos. Családi és kertes házaknál zöld hulladékot égetni csak március 1. és április 30. valamint szeptember 1. és november 30. között keddi és pénteki napokon lehet 9 és 18 óra között. Az égetendő hulladék nem tartalmazhat kommunális, ipari eredetű valamint veszélyes hulladékot. Mezőgazdasági termelésből származó egyéb zöld hulladékot belterületen égetni tilos. Lábon álló növényzet, tarló égetése szintén tilos. Külterületen, ha a mezőgazdasági termelés során keletkező egyéb zöld hulladék más ártalmatlanítására nincs lehetőség, az égetés csak október 1. és május 31. között lehet, ha az illetékes minisztérium tűzgyújtási tilalmat nem rendelt el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!