Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. December 03. 10:14, péntek | Helyi

Tolna megyében idén már több mint 100 lakás gyulladt ki, a következő hetekben megduplázódhat a lakástüzek száma

Tolna megyében idén már több mint 100 lakás gyulladt ki, a következő hetekben megduplázódhat a lakástüzek száma

Elkezdődött az ünnepi készülődés, ha azonban az adventi koszorú tűzvédelmi szempontból nem biztonságos, az égő gyertya könnyen lakástüzet okozhat – hangsúlyozza a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Idén Tolna megyében már több mint száz lakás gyulladt ki, amelyek során 7 ember sérült meg. Kiemelik, hogy az adventtől vízkeresztig tartó időszakban megduplázódik a lakástüzek száma, ezért is fontos, hogy a következő hetekben még jobban odafigyeljünk családunk és otthonunk biztonságára. Mint írják, a megfelelő koszorú összeállításánál a legfontosabb, hogy a gyertyák alatt mindig legyen egy nem éghető alátét, úgynevezett gyertyatüske. A koszorú biztonságos elhelyezése érdekében annak helyét úgy válasszuk meg, hogy ne legyen semmilyen éghető anyag a közelében, emellett sose hagyjuk az égő gyertyákat felügyelet nélkül. Aki elektromos ünnepi dekorációval díszíti fel otthonát, éjszakára, vagy hosszabb távollét idejére se hagyja bekapcsolva a lámpafüzéreket, ezzel is megelőzve egy esetleges elektromos tűz kialakulását. A vásárlásánál keressék a terméken a minőségbiztosítás jeleit. Amelyiken szerepel a „CE” jel, az megfelel az Európai Unió minőségbiztosítási követelményeinek – áll a közleményben. Hozzáfűzik, hogy egy lakástűz esetén csak percek állnak a lakók rendelkezésére, hogy biztonsággal elhagyják otthonukat. Kitérnek rá, hogy a tűz kezdeti szakaszában általában először füst képződik, ezt észlelve a füstérzékelők átlagosan egy percen belül jeleznek, riasztásukkal az alvó embert is felébreszthetik, így adva nagyobb esélyt a menekülésre, esetleg a tűz kezdeti szakaszának eloltására. A füstérzékelővel megelőzhetőek a nagyobb lakástüzek és sérülések – teszik hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!