Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Hírek

2020. December 14. 18:27, hétfő | Helyi

Tolna megyei családok is kapnak ajándékot a katasztrófavédelemtől

Tolna megyei családok is kapnak ajándékot a katasztrófavédelemtől

Százötven család kap ajándékot a katasztrófavédelemtől, a csomagokban füst- vagy szén-monoxid-mérők is vannak.

Százötven család kap ajándékot a katasztrófavédelemtől, a csomagokban füst- vagy szén-monoxid-mérők is vannak - olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság MTI-hez eljuttatott közleményében. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által megtöltött cipősdobozokat az országos tűzoltósági főfelügyelő csütörtökön adta át a Magyar Vöröskereszt képviselőinek. Mint Bérczi László tűzoltó dandártábornokot, országos tűzoltósági főfelügyelőt, az OTB ügyvezető elnökét idézik, a százötven dobozba minden hivatásos tűzoltólaktanya nevében csomagoltak ajándékot. A dobozokba a füst- vagy szén-monoxid-érzékelő mellett található még édesség, tea, kakaó, cukorka, állatfigurás ceruza a gyerekeknek, zseblámpa, esőkabát, hasznos figyelemfelhívó mondattal ellátott hűtőmágnes és más apró ajándék. Egy-egy csomag értéke nagyjából tizenötezer forint. A dobozokból az ország valamennyi megyéjébe kerül, így természetesen Tolna megyébe is. Mindezek mellett az országos tűzoltósági főfelügyelő átadta azt a kétezerötszáz csokoládét is a Magyar Vöröskereszt képviselőinek, amelyet a katasztrófavédelem minden évben eljuttat a MikulásGyárba. Minden darab egy-egy szenteste szolgálatban lévő tűzoltót szimbolizál. Az édességek csomagolásán különböző jótanácsok olvashatóak.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 14:24, szerda | Helyi

A hétvégén zajlanak a felvételik

A tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium ebben a tanévben rendhagyó módon várja az új diákokat.

2021. Január 20. 14:22, szerda | Helyi

Elismerő kitüntetést vehetett át Kárász Attila

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. hagyományosan, de rendhagyó módon idén is átadta a Gyulaj Zrt.-ért aranygyűrűt.

2021. Január 20. 14:20, szerda | Helyi

A havi átlagjövedelem növekedése Tolna megyében volt a legmagasabb

Az ingatlanpiac megtorpanása következtében átlagosan 1,3 évvel rövidült a lakáshoz jutási idő Magyarországon a tavalyi évhez képest - derült ki az OTP Ingatlanpont elemzéséből.

2021. Január 18. 14:32, hétfő | Helyi

Őrizetben a garázda

A tamási rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével elfogtak egy Magyarkesziben élő férfit, aki egy fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegetett meg egy iregszemcsei helyi lakost.