Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Szeptember 21. 12:35, csütörtök | Helyi
Forrás: TEOL

Tolna vármegye legnagyobb kábítószer kereskedője akart lenni, 13 év fegyház vár rá

Tolna vármegye legnagyobb kábítószer kereskedője akart lenni, 13 év fegyház vár rá

Bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés, pénzmosás, közveszélyokozás és más bűncselekmények ügyében hozott ítéletet a Szekszárdi Törvényszék.

I. rendű vádlott az 1990-es évek végétől fogyasztott kábítószert, amellyel később kereskedett is. Emiatt a bíróság 2005-ben jogerősen marasztalta. Ezt nem tartotta vissza attól, hogy 2016. év elején, még meglévő kapcsolatai révén, újra kezdje kábítószer- és új pszichoaktív anyag értékesítő tevékenységét. Ismeretlen forrásból kábítószert – amfetamint, marihuánát, kokaint, mefedront, stb.– és akkor pszichoaktív anyagoknak minősülő szereket szerzett be és adott át a további vádlottaknak,akik mint aldílerek bonyolították le az értékesítést Tolna vármegye különböző településein. Az I. rendű vádlott az illegális szereket főként Baranya és Bács-Kiskun vármegyékből, illetve külföldről szerezte be. De az is előfordult, hogy úgynevezett telekocsi szolgáltatással belföldön szállíttatta a kábítószert. A vádlott célja az volt, hogy Tolna vármegyében ő legyen a legnagyobb kábítószer-, illetve pszichoaktív anyag kereskedő. Ezért fokozatosan igyekezett a hálózatát többszintesre, jól szervezett formában, a lebukást minimalizáló módszereket alkalmazva felépíteni. A 2019 őszétől kezdődően már bűnszervezeti formában működő, alá-fölérendeltségen alapuló, hosszabb időre, magasabb fokban szervezett, II-VII. rendű, illetve IX. rendű vádlottat is magában foglaló hálózata révén összesen 35 millió 868 ezer forint illegális bevételre tett szert. A Szekszárdi Törvényszék – tájékoztatta lapunkat dr. Bajusz János sajtótitkár – társtettesként, jelentős mennyiségű kábítószerre kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette, társtettesként elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és felbujtóként elkövetett közveszélyokozás bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre, 540 napi tétel, összesen 10 millió 800 ezer forint pénzbüntetésre, illetve 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a kilenc vádlottas büntetőügy I. rendű vádlottját. Az ítélet nem jogerős, a vádhatóság három munkanap gondolkodási időt tartott fenn, míg a többi vádlott és védőik nagyobb részben fellebbezést jelentettek be, kisebb részben szintén gondolkodási időt tartottak fenn a nyilatkozattételre.

Címkék: tolna, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.