Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2023. Június 07. 11:25, szerda | Helyi

Tolnában is gyérítik a szúnyogokat

Tolnában is gyérítik a szúnyogokat

Több mint 90 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat
országszerte – olvasható a BM Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Az esős időjárás, valamint a folyókon az elmúlt hetekben levonult kisebb árhullámok következtében számos területen tömegesen megjelentek a szúnyogok. Ismertetik, hogy ezen a héten 13 vármegyében, összesen 441 településen várhatóak szúnyogokat gyérítő kezelések. Mint írják, a kifejlett szúnyogok elleni védekezés a települések lakott területein történik, a pontos időpontok megtalálhatók a katasztrófavédelem honlapján, de az érintett önkormányzatok egyedi értesítést is kapnak, amely alapján tájékoztatják a lakosságot. Hozzáteszik, a meteorológiai előrejelzések szerint frontátvonulások várhatóak, és esős, szeles időben nem végzik el a kezeléseket, azokat pótnapokra halasztják. Jelentős esőzést követően érdemes felszámolni a ház körül kialakult tenyészőhelyeket, ezzel kapcsolatos tájékoztatót a Nemzeti Népegészségügyi Központ készített.

A katasztrófavédelem honlapján közzétett ütemterv szerint Tolna vármegyében az alábbi helyszíneken és időpontokban lesz földi kémiai szúnyoggyérítés (az időpontok változhatnak az időjárás függvényében, ilyen esetben a pótnapok az eredetileg tervezett időpontot követő két nap):

június 6., kedd: Bogyiszló, Decs, Őcsény, Sárpilis, Tolna, Szekszárd, Koppányszántó, Nagykónyi, Tamási

június 7., szerda: Dunaszentgyörgy, Gerjen, Fadd, Csibrák, Csikóstőttős, Dalmand, Dombóvár, Döbrököz, Fácánkert, Gyulaj, Harc, Jágónak, Kapospula, Kistormás, Kocsola, Kölesd, Sióagárd, Szakcs, Szedres, Tengelic, Várong, Zomba, Kurd, Gyönk, Regöly, Simontornya, Varsád

június 8., csütörtök: Alsónána, Alsónyék, Attala, Bátaszék, Felsőnána, Kaposszekcső, Kéty, Lápafő, Medina, Murga, Nak, Várdomb, Szálka

Címkék: tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!