Városlista
2024. február 27, kedd - Ákos, Bátor

Hírek

2021. Szeptember 20. 17:28, hétfő | Helyi
Forrás: TEOL

Tolnában is újra kell rajzolni a térképet

Tolnában is újra kell rajzolni a térképet

Újabb, a bicikliseket szolgáló beruházások történnek: a Pécs és Siófok közötti, 2023-ban épülő kerékpár­utak mintegy hetven kilométernyi szakaszon érintik Tolna megyét.

A több települést összekötő útszakaszok hamarosan újabbakkal bővülnek. A NIF Zrt. az alábbi választ adta a Pécs–Siófok közötti kerékpárúttal kapcsolatban: az engedélyezési és kiviteli tervek közbeszerzésére, valamint az építési- és kapcsolódó engedélyek megszerzésére kiírt tervezési közbeszerzési eljárás 2021 júliusában lezárult. A négy részben kiírt feladatra a tervezési szerződéseket a NIF Zrt. júliusban megkötötte az alábbiak szerint: 1. rész: Siófok – Tamási (Termálfürdő) közötti körülbelül negyvenkilenc kilométer hosszúságú kerékpárútszakasz. 2. rész: Tamási (Termálfürdő) – Dombóvár (központ) közötti körülbelül harmincnyolc kilométer hosszúságú kerékpárútszakasz. 3. rész: Dombóvár (központ) – „Mecsek-kör” (Oroszló – Tekeres) közötti körülbelül negyvenkilenc kilométer hosszúságú kerékpárútszakasz. 4. rész: „Mecsek-kör” (Oroszló – Tekeres) – Pécs (Szigeti út) közötti körülbelül harmincnyolc kilométer hosszúságú kerékpárútszakasz. A NIF Zrt., mint beruházó, a feladatait az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) feladatmeghatározása alapján végzi. A rendelkezésre álló forrás alapján jelenleg a Siófok – Tamási (Termálfürdő) közötti szakasz tervezése kezdődött meg. Az engedélyezési- és kiviteli terveinek elkészítésére, valamint a kapcsolódó engedélyek megszerzésére tizenhat hónap áll rendelkezésre. Az ITM megbízása esetén a további, építési engedélyköteles szakaszok kivitelezése legkorábban 2023-ban kezdődhet meg. A tanulmánytervi nyomvonal alapján az alábbi Tolna megyei településeket érinti a fejlesztés: Jágónak, Kapos­szekcső, Dombóvár, Döbrököz, Dalmand, Kocsola, Nagykónyi, Pári, Tamási, Fürged, Felsőnyék. A 2020-ban elkészült tanulmánytervek az új építésű kerékpárutak mellett tartalmazzák egyes meglévő kerékpárút hálózati elemek felújítását is. Ilyen szakaszok jellemzően Tamási, illetve Dombóvár településeken találhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 27. 10:16, kedd | Helyi

Eltűnt Fodor Krisztina és Kepl Dalma Alina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Február 24. 10:00, szombat | Helyi

Itt adhat vért Tolna vármegyében február 26–március 3. között

Kérjük, mielőtt elindul vért adni, ellenőrizze a kiválasztott véradás helyszínét és időpontját a következő webcímek egyikén: www.ovsz.hu; www.voroskereszt.hu

2024. Február 23. 15:22, péntek | Helyi

Két témában várja az alkotásokat idén a katasztrófavédelem

2024-ben a Katasztrófavédelem Központi Múzeumával közösen hirdet alkotói pályázatot a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága.

2024. Február 21. 14:54, szerda | Helyi

Képzésen vettek részt Tamási tűzoltói

Bán Attila tűzoltó ezredes, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője kifejezetten az elektromos hajtású járművekkel kapcsolatos tudnivalók figyelembevételével tartott előadást.