Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2021. Szeptember 20. 17:28, hétfő | Helyi
Forrás: TEOL

Tolnában is újra kell rajzolni a térképet

Tolnában is újra kell rajzolni a térképet

Újabb, a bicikliseket szolgáló beruházások történnek: a Pécs és Siófok közötti, 2023-ban épülő kerékpár­utak mintegy hetven kilométernyi szakaszon érintik Tolna megyét.

A több települést összekötő útszakaszok hamarosan újabbakkal bővülnek. A NIF Zrt. az alábbi választ adta a Pécs–Siófok közötti kerékpárúttal kapcsolatban: az engedélyezési és kiviteli tervek közbeszerzésére, valamint az építési- és kapcsolódó engedélyek megszerzésére kiírt tervezési közbeszerzési eljárás 2021 júliusában lezárult. A négy részben kiírt feladatra a tervezési szerződéseket a NIF Zrt. júliusban megkötötte az alábbiak szerint: 1. rész: Siófok – Tamási (Termálfürdő) közötti körülbelül negyvenkilenc kilométer hosszúságú kerékpárútszakasz. 2. rész: Tamási (Termálfürdő) – Dombóvár (központ) közötti körülbelül harmincnyolc kilométer hosszúságú kerékpárútszakasz. 3. rész: Dombóvár (központ) – „Mecsek-kör” (Oroszló – Tekeres) közötti körülbelül negyvenkilenc kilométer hosszúságú kerékpárútszakasz. 4. rész: „Mecsek-kör” (Oroszló – Tekeres) – Pécs (Szigeti út) közötti körülbelül harmincnyolc kilométer hosszúságú kerékpárútszakasz. A NIF Zrt., mint beruházó, a feladatait az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) feladatmeghatározása alapján végzi. A rendelkezésre álló forrás alapján jelenleg a Siófok – Tamási (Termálfürdő) közötti szakasz tervezése kezdődött meg. Az engedélyezési- és kiviteli terveinek elkészítésére, valamint a kapcsolódó engedélyek megszerzésére tizenhat hónap áll rendelkezésre. Az ITM megbízása esetén a további, építési engedélyköteles szakaszok kivitelezése legkorábban 2023-ban kezdődhet meg. A tanulmánytervi nyomvonal alapján az alábbi Tolna megyei településeket érinti a fejlesztés: Jágónak, Kapos­szekcső, Dombóvár, Döbrököz, Dalmand, Kocsola, Nagykónyi, Pári, Tamási, Fürged, Felsőnyék. A 2020-ban elkészült tanulmánytervek az új építésű kerékpárutak mellett tartalmazzák egyes meglévő kerékpárút hálózati elemek felújítását is. Ilyen szakaszok jellemzően Tamási, illetve Dombóvár településeken találhatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!