Városlista
2020. december 2, szerda - Melinda

Hírek

2020. November 16. 07:23, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Tolnanémedi tragédia: elítélték a tehenészet vezetőjét, akinek az alkalmazottja egy megvadult tenyészbika miatt halt meg

Tolnanémedi tragédia: elítélték a tehenészet vezetőjét, akinek az alkalmazottja egy megvadult tenyészbika miatt halt meg

A cégvezető tagadta a bűnösségét, azzal védekezett, hogy a sértett bántalmazta az állatot.

Egy év 8 hónap – három és fél évre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte a Szekszárdi Törvényszék egy tolnanémedi állattenyésztő cég vezetőjét, akinek az alkalmazottja egy megvadult tenyészbika támadásában halt meg. A törvényszék csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményben emlékeztetett: a baleset 2017 februárjában történt; a szarvasmarhatartó-telep tulajdonosa arra utasította az 50 éves állatgondozónőt, hogy a telepen összekeveredett teheneket a pihenőtérben válogassa szét termelői csoportok szerint. A nő a fejős tehenek kihajtásához hátrament a pihenőtérbe, ahol egy megvadult tenyészbika rátámadt. Az eset szemtanúja volt a gondozónő unokatestvére, aki egy terelőbottal próbált segíteni, illetve értesítette a cégvezető élettársát – írták. A nő halálát mellűri elvérzés okozta. A bíróság közleményében kitért arra, hogy a telep 58 éves tulajdonosa több foglalkozási előírást is megsértett, többek között nem gondoskodott munkavédelmi oktatásról, nem szabályozta a tehenek balesetmentes szétválogatását szolgáló biztonsági követelményeket, emellett nem alkalmazhatott volna női dolgozót 300 kilogrammot meghaladó súlyú állat gondozójaként. A cégvezető tagadta a bűnösségét, azzal védekezett, hogy a sértett bántalmazta az állatot. A törvényszék szerdán – az elsőfokú ítéletet helybenhagyva – a férfit foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés vétségében mondta ki bűnösnek. A szabadságvesztés végrehajtása esetén legkorábban a büntetés kétharmadrészének kitöltése után bocsátható szabadlábra.

Címkék: Tamási, tolna, Tolnanémedi

Ezek érdekelhetnek még

2020. December 01. 09:02, kedd | Helyi

Súlyosan megsérült a motoros a balesetben

Nem adott elsőbbséget a védett úton szabályosan közlekedő segédmotoros kerékpárnak, és összeütköztek.

2020. December 01. 09:00, kedd | Helyi

Advent idején nagyobb a lakástüzek veszélye

Ősszel és télen szinte naponta riasztják lakástüzekhez megyénk tűzoltóit. A lángok legtöbbször egy-két négyzetméteren pusztítanak, de havonta két-három lakás is lakhatatlanná válik tűz miatt.

2020. November 30. 11:09, hétfő | Helyi

Megkezdődött a madáretetési szezon

Tolna megyében a cinegék, közülük a barát-, a kék-, a széncinegék állandó telelőink, de etetőre jár még a fenyvescinege, a tengelicek, a zöldike, vagy a meggyvágó is.

2020. November 27. 09:11, péntek | Helyi

Összefogott apa és fia, együtt félemlítették meg az asszonyt

Egy szóváltást követően a 44 éves tamási férfi 17 éves fiuk segítségével megkötözte feleségét azért, hogy az asszonyban félelmet keltsen.