Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2019. Február 01. 08:37, péntek | Helyi

Tombol a járvány – Tolna megyében majdnem két és félszeresével nőtt a betegek száma a múlt héthez képest

Tombol a járvány – Tolna megyében majdnem két és félszeresével nőtt a betegek száma a múlt héthez képest

Tolna megyében teljes körű látogatási tilalom érvényes a Tolna megyei Balassa János Kórházban, a dombóvári Szent Lukács Kórházban és a bonyhádi kórházban.

Tovább nőtt az influenzaszerű megbetegedések száma; január 21-27. között az országban az előző hetinél 70 százalékkal több, 65 000 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb, szerdán közzétett jelentése. Mint írták, valamennyi közigazgatási területen több influenzaszerű megbetegedést regisztráltak, mint az előző héten. Kiugróan magas volt az orvoshoz fordulók száma Tolna megyében, de sokan voltak orvosnál panaszaikkal Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Fejér megyében is. Az influenza miatt orvoshoz fordulók száma Somogy megyében több mint ötszörösére, Nógrád megyében közel háromszorosára és Tolna megyében majdnem két és félszeresére nőtt. Az elmúlt héthez viszonyítva az életkor szerinti megoszlásban jelentős változás nem történt: a betegek 37,7 százaléka gyermek, 32,6 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 22,8 százaléka, 6,9 százalékuk 60 éven feletti. Az influenzajárvány miatt szinte minden kórházban korlátozzák a látogatást, és egyre több intézmény vezet be teljes látogatási tilalmat. Tolna megyében teljes körű látogatási tilalom érvényes a Tolna megyei Balassa János Kórházban, a dombóvári Szent Lukács Kórházban és a bonyhádi kórházban.

Címkék: influenza, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.