Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Május 07. 12:21, csütörtök | Helyi

Tovább osztják a pajzsokat

Tovább osztják a pajzsokat

A napokban a legyártott pajzsokat a környékbeli kórházaknak juttatják el, Dombóvárra 250, Bonyhádra 250, Siófokra 500, Kaposvárra 1000, Pécsre pedig 2000 darabot.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Szekszárdi Szakképzési Centrum Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiumában zajlik a 3D-s védőpajzsok gyártása, nagy mennyiségben adtak már át a szakképzési centrum vezetésének, akik a szekszárdi kórház számára juttatták el a védőfelszereléseket. A kezdeményezés országos szintű, melyben magánszemélyek és vállalkozások is részt vesznek, a munka komoly logisztikát és szervezést igényel. - Mi is szerettük volna kivenni a részünket a vírus elleni védekezésből – mondta Kolozs Levente, az intézmény igazgató-helyettese. - Magyarország 3D nyomtatóit gyártó cége, a CraftUnique Kft. felajánlásával már 50 arcvédő pajzsot adhattam át Tamási polgármesterének, Porga Ferencnek, aki a megfelelő helyekre juttatta el őket, például a gyógyszertárakba, vagy a szociális területen dolgozók számára.

Itt nem áll meg a folyamat, hiszen a facebookon szervezett országos közösségi összefogásnak köszönhetően nagyjából 150 000 pajzs vár arra, hogy szétoszthassák őket. A napokban kapnak már legyártott pajzsokat több helyről is az országból, melyet a környékbeli kórházaknak juttatnak el, szám szerint Dombóvárra 250, Bonyhádra 250, Siófokra 500, Kaposvárra 1000, Pécsre pedig 2000 darabot. Az arcvédő pajzsok több területen is felhasználhatók. Az egészségügyi dolgozóknak, például a szemüveges orvosoknak ez az egyik legideálisabb védőfelszerelés, hiszen számukra a védőszemüveg viselete egyébként problémát okozna. Az önkormányzatoknál is nagy igény van erre az eszközre, hiszen a pajzsokat elsősorban szociális munkásoknak adják, akik az időseknek segítenek, például a bevásárlásban. Nem elhanyagolható azonban az sem, hogy a közterületesek, a patikusok és az idősek otthonában dolgozók számára is hatalmas segítséget nyújt az arcvédő.

Címkék: 3d, Tamási, tolna megye, Vályi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.