Városlista
2020. július 9, csütörtök - Lukrécia

Hírek

2020. Május 07. 12:21, csütörtök | Helyi

Tovább osztják a pajzsokat

Tovább osztják a pajzsokat

A napokban a legyártott pajzsokat a környékbeli kórházaknak juttatják el, Dombóvárra 250, Bonyhádra 250, Siófokra 500, Kaposvárra 1000, Pécsre pedig 2000 darabot.

Ahogy arról már beszámoltunk, a Szekszárdi Szakképzési Centrum Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiumában zajlik a 3D-s védőpajzsok gyártása, nagy mennyiségben adtak már át a szakképzési centrum vezetésének, akik a szekszárdi kórház számára juttatták el a védőfelszereléseket. A kezdeményezés országos szintű, melyben magánszemélyek és vállalkozások is részt vesznek, a munka komoly logisztikát és szervezést igényel. - Mi is szerettük volna kivenni a részünket a vírus elleni védekezésből – mondta Kolozs Levente, az intézmény igazgató-helyettese. - Magyarország 3D nyomtatóit gyártó cége, a CraftUnique Kft. felajánlásával már 50 arcvédő pajzsot adhattam át Tamási polgármesterének, Porga Ferencnek, aki a megfelelő helyekre juttatta el őket, például a gyógyszertárakba, vagy a szociális területen dolgozók számára.

Itt nem áll meg a folyamat, hiszen a facebookon szervezett országos közösségi összefogásnak köszönhetően nagyjából 150 000 pajzs vár arra, hogy szétoszthassák őket. A napokban kapnak már legyártott pajzsokat több helyről is az országból, melyet a környékbeli kórházaknak juttatnak el, szám szerint Dombóvárra 250, Bonyhádra 250, Siófokra 500, Kaposvárra 1000, Pécsre pedig 2000 darabot. Az arcvédő pajzsok több területen is felhasználhatók. Az egészségügyi dolgozóknak, például a szemüveges orvosoknak ez az egyik legideálisabb védőfelszerelés, hiszen számukra a védőszemüveg viselete egyébként problémát okozna. Az önkormányzatoknál is nagy igény van erre az eszközre, hiszen a pajzsokat elsősorban szociális munkásoknak adják, akik az időseknek segítenek, például a bevásárlásban. Nem elhanyagolható azonban az sem, hogy a közterületesek, a patikusok és az idősek otthonában dolgozók számára is hatalmas segítséget nyújt az arcvédő.

Címkék: 3d, Tamási, tolna megye, Vályi

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 15:13, szerda | Helyi

Töretlen a nyaralókártya program sikere Tolna megyében

A megyeszékhelyhez csatlakozott a Bonyhádi-, a Dombóvári-, a Paksi- és a Tamási Rendőrkapitányság is.

2020. Július 07. 11:42, kedd | Helyi

Huszonhat egyesület közel százötven versenyzője állt rajthoz

A dobószámokra specializálódott Tamási Tam-Bau AC kitett magáért a megmérettetésen.

2020. Július 07. 11:41, kedd | Helyi

Folytatódnak az időszaki kiállítások a Tamási Galériában

A kulturális intézmények nyitásával a Tamási Galéria is újra megnyitotta kapuját a látogatók előtt, az állandó tárlat mellett folytatják havi rendszerességgel változó időszaki kiállításaikat is.

2020. Július 06. 08:32, hétfő | Helyi

Cukrászdákat ellenőriznek a megyében

Tamásiban csütörtökön, július 9-én kell ellenőrökre számítani.