Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Augusztus 02. 14:59, szerda | Helyi

Tragédia: két haláleset is történt a Balatonnál a hétvégén

Tragédia: két haláleset is történt a Balatonnál a hétvégén

Egy 80 éves asszony, és egy fiatal férfi az áldozatok.

Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányság Sajtóosztályának vezetője megerősítette, hogy szombaton Balatonszemesen, a Berzsenyi utcai szabadstrandnál egy 80 éves asszony kifele tartott a Balatonból, mikor feltehetően rosszul lett, és elmerült a vízben. Életét sajnos már nem tudták megmenteni. Szombaton kora délután pedig egy fiatal férfi testét hozták partra Siófokon. Orbán Zoltán megerősítette az információt. Vélhetően csütörtök délután a siófoki strandon, vízibickilivel ment az abonyi fiatal a Balatonba, és ott fürdőzött. A parttól mintegy 150-200 méterre távolodott el a járművel, majd a kb. 180 cm mély vízben eltűnt. Testét szombaton megtalálták a keresőcsapatok, az életét már nem lehetett megmenteni – írja a Sonline.hu. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai 2023. július 28-30. között 10 esetben 22 embert mentettek ki a Balatonból. A hétvége folyamán a vízirendőrök az időnként viharosra élénkülő szélben elsodródott SUP-osokat, vízibicikliseket és kajakosokat, homokpadra futott vitorlás utasait, valamint több úszót segítettek ki szorult helyzetükből. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy az elmúlt időszakban tapasztalható viharos, váltakozó időjárásban különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen nagyon gyorsan kialakulhat egy veszélyhelyzet. Fontos tudni, hogy elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

Címkék: balaton, sifófok

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.