Városlista
2023. március 31, péntek - Árpád, Benjámin, Benő

Hírek

2023. Február 24. 10:23, péntek | Helyi

Tűzoltóknak rendeztek konferenciát Simontornyán

Tűzoltóknak rendeztek konferenciát Simontornyán

A Simontornya Önkéntes Tűzoltó Egyesület adott otthont az önkéntes és önkormányzati tűzoltók számára rendezett konferenciának.

Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Beszédében a hivatásos tűzoltóságok és az önkéntesek együttműködésének jelentőségét hangsúlyozta. A tábornok megköszönte az elmúlt évek kiváló teljesítményét, külön kiemelve az idei február 4-ei, és 5-ei szeles időjárás okozta 379 esemény felszámolását, amelyben az önkéntesek a hivatásos tűzoltóegységgel karöltve siettek a lakosság segítségére. A konferencián a meghívottak egy előadás-sorozat alkalmával széleskörűen tájékozódtak a szervezeteket érintő fontosabb témakörökben. Az előadássorozatot Kojnok Róbert, a Simontornya Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka kezdte meg. Röviden bemutatta az egyesületet, és a szertár átadása utáni jelenlegi tűzoltási- és műszaki mentési szakmai tevékenységüket összegezte. A következő előadást a konferencia szervezője, Bán Attila tűzoltó ezredes, az Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője folytatta, aki az önkéntes- és önkormányzati tűzoltóságok részére kiírt BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Magyar Tűzoltó Szövetség által koordinált pályázatának lehetséges irányairól beszélt. Egy rövidebb szünetet követően a Tolna Vármegyei Tűzoltószövetség megtartotta az éves közgyűlését, amelyen Gergelics István nyugállományú tűzoltó ezredes köszöntötte a megjelenteket. A közgyűlésen beszámolt az elmúlt évek tevékenységéről, továbbá a költségvetést ismertette az előadás résztvevőivel. Ismertette a 2023-ban várható tűzoltó rendezvényeket, továbbá felkérte a Tűzoltószövetség alapítványának elnökét, hogy tartsa meg rövid beszámolóját az előző évek tevékenységéről. Az előadások alkalmával valamennyi vendégnek lehetősége nyílt kérdéseinek feltételére. A konferencia előadásai lehetőséget biztosítottak megismerni az önkormányzati- és önkéntes tűzoltóságok idei évi pályázatokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalóit. A résztvevők meghallgatták a 2022-es évben végrehajtott ellenőrzések tapasztalatait, továbbá a működésükhöz szükséges egyéb hasznos információk birtokába jutottak.

Címkék: simontornya, Tamási, tolna

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 28. 09:00, kedd | Helyi

Tavaszi lovas rendezvények Tamásiban

A hosszú téli hónapok nem teltek el esemény nélkül a Horseman Lovassport Egyesület életében.

2023. Március 27. 14:08, hétfő | Helyi

Már lehet szavazni a Gyulaj Zrt-re

Hetek óta folyamatban van – a „Szavazzon Magyarország legszebb erdejére!” Facebook kampány, most a Gyulaj Zrt. mutatkozik be.

2023. Március 27. 09:09, hétfő | Helyi

Magyar Költészet Napja a Könnyü László könyvtárban

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük.

2023. Március 24. 08:47, péntek | Helyi

Hirdetmény - általános iskolai beiratkozásról

A 2023/2024. tanévre a Tamási Tankerületi Központ fenntartásában lévő általános iskolákban az alábbi időpontokban kerül sor a beiratkozásra: