Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Október 20. 09:07, szerda | Helyi
Forrás: TEOL

Új autóbuszok állnak forgalomba Tolna megyében

Új autóbuszok állnak forgalomba Tolna megyében

A modern járművekkel a tamási, és a környező települések járatain is találkozhatunk.

Tolna megye a következő állomása a Volánbusz jármű-fiatalítási programjának, amelynek keretében 15 darab Credobus Econell 12 típusú szóló autóbusz kezdte meg szolgálatát, és a napokban további 2 darab új Credobus Inovell 12 típusú jármű is érkezett a megyébe. A Credobus Econell 12 típusú járművek beszerzésére a Volán Buszpark Kft. idén év elején írt ki közbeszerzési eljárást. A kiemelkedő nagyságrendű fejlesztés keretében három autóbuszgyártó szállítja a több mint 500 környezetkímélő, dízelüzemű járművet a Volánbusznak 2022 elejéig. A júliusban beszerzett több mint félezer autóbuszból elsőként a Kravtex Kft. kezdte meg az új járművek szállítását: az elmúlt hetekben a 365 darab Credobus Econell 12 típusú, szóló jármű utolsó darabjai is szolgálatba álltak a Volánbusz kötelékében. Az új buszok – Pest megye kivételével – országszerte közlekednek – tájékoztatott a Volánbusz Zrt. A modern járművekkel Tolna megyében többek között a Szekszárd – Hőgyész – Tamási, a Dunaföldvár – Tamási – Dombóvár, a Tamási – Pincehely, a Tamási – Pincehely – Ozora – Fürged, a Tamási – Pincehely – Nagyszékely, a Tamási – Pincehely – Gyönk, a Gyönk – Regöly – Tamási, a Tamási – Iregszemcse – Magyarkeszi – Felsőnyék, a Tamási – Fornád – Fürged, a Tamási – Értény – Törökkoppány, autóbuszvonalakon találkozhatnak az utazók. A 75 utas szállítására alkalmas autóbuszok légkondicionáltak, rendelkeznek elektronikus utastájékoztatási rendszerrel, fedélzeti kamerarendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és felszállást segítő rámpával, valamint üléspáronként 1 USB-csatlakozóval a mobil elektronikai eszközök töltésére. A járműveket a minél kevesebb károsanyag kibocsátásával járó, hatékony és biztonságos üzemeltetés érdekében EURO 6d emissziós előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja. Zsikó Zoltán, a Tolna Megyei Közgyűlés alelnöke az átadón kiemelte: „A Volánbusz Zrt. közösségi közlekedésben végzett mindennapi munkája létszükséglet a Tolna megyei emberek életében is – akár a munkába járást, akár szabadidős tevékenységeik megvalósítását vesszük figyelembe. A megye továbbra is alázattal vállalja az együttműködést, a közös munkát, hiszen Tolna megye előrehaladása az elsődleges feladatunk, az itt élő emberek boldogulása a mi közös ügyünk és kötelességünk.

Címkék: busz, Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.