Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. Február 06. 14:48, szombat | Helyi
Forrás: TMKI

Új eszközökkel gazdagodtak Tolna megye önkéntes tűzoltó egyesületei

Új eszközökkel gazdagodtak Tolna megye önkéntes tűzoltó egyesületei

Ma délelőtt ünnepélyes keretek között kerültek átadásra azok az eszközök és felszerelések, melyekre az önkéntes tűzoltó egyesületek sikerrel pályáztak.

Az elmúlt év során ötszázmillió forint jutott az önkénteseknek, ebből négyszázmillió forintra pályázhattak az önkéntes tűzoltó egyesületek. A pályázaton azok az egyesületek vehettek részt, akik együttműködési megállapodást kötöttek a működési területük szerint illetékes hivatásos tűzoltó-parancsoksággal. Tolna megye illetékességi és működési területén 25 bejegyzett ÖTE működik, ebből 20 egyesület rendelkezik együttműködési megállapodással. A 2015. évi pályázatra 13 Tolna megyei egyesület nyújtott be pályázati anyagot, melynek köszönhetően 10,5 millió forint értékben védőruházati felszerelésekkel, tűzoltó szakfelszerelésekkel és a tűzoltáshoz szükséges felszerelésekkel gazdagodtak.

Az eszközöket Hirt Ferencországgyűlési képviselő, Tolna megye fejlesztési biztosa, Gergelics István, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség elnöke és dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgatóhelyettes adták át a nyertes egyesületek részére.

Hirt Ferenc, aki köztudottan szívén viseli a tűzoltók sorsát, megköszönte az önkéntesek 2015. évi munkáját, és a 2016. évi pályázati lehetőségekről beszélt. A képviselő elmondta, hogy a fejlődés lehetőségét mindenkinek keresnie kell, ehhez pedig a pályázatokon elnyerhető pénzösszegek, eszközök, felszerelések adnak jó alapot.

Gergelics István arra buzdította az egyesületeket, hogy merjenek nagyokat álmodni, gondolkodjanak azon, hogy mit tudnak a rendelkezésre álló pályázatokból kihasználni, és éljenek is az adódó lehetőségekkel.

A pályázati lehetőségek kihasználására és ezzel az egyesületek működésének hatékonyabbá tételére biztatta az önkénteseket dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, aki az önkéntességet a közösségformálás egyik legjobb eszközének tartja, mely mellett a közbiztonságot növelő szerepük is vitathatatlan.

A délelőtt az önkéntes tűzoltó egyesületek számára megrendezett I. féléves konferenciával folytatódott, melynek során Bán Attila tű. alezredes, tűzoltósági főfelügyelő a 2015. évi tűzoltói beavatkozásokat és azok tapasztalatait, valamint a tűzoltói beavatkozások rögzítésére szolgáló KAP-online rendszer működését, használatát ismertette a megjelentekkel. Dunaföldvár, Kéty, Kurd és Szászvár ÖTE más pályázatoknak köszönhetően egy-egy kisbusszal gazdagodott 2015-ben, ami nagymértékben könnyíti munkájukat, segít a testvérkapcsolatok ápolásában, a tűzoltóversenyekre, oktatásokra, egyéb rendezvényekre, gyakorlatokra történő utazásban. A gépjárműfecskendők, illetve az egyesületek tulajdonában álló egyéb járművek kapcsán a tűzoltósági főfelügyelő az e-útdíj mentesség lehetőségéről is tájékoztatta a részt vevőket.

Monostori Judit tű. százados az elmúlt évi pályázatok tapasztalatairól, az önkormányzati és önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek pályázati támogatásának lehetőségeiről és az elszámolás szabályairól beszélt.

Az értekezlet konzultációval zárult, ahol az ÖTE-k felvethették esetleges problémáikat, hogy az igazgatósággal közösen megoldást találhassanak ezekre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.