Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Szeptember 27. 10:22, péntek | Helyi
Forrás: www.teol.hu

Újabb rangadó vár a Tamási 2009 FC-re a hétvégén

Újabb rangadó vár a Tamási 2009 FC-re a hétvégén

Barics Péter együttese szerdán a Dombóvárral meccselt, vasárnap pedig a Tolna VFC vendégei lesznek.

Nem úgy sikerült a tamásiak számára a szerdai, dombóváriak elleni bajnoki, ahogy azt remélték. Pedig a tihanyiak elleni Magyar Kupa-siker (4–1) és továbbjutás után mindenki feldobódott hangulatban volt, az „elő­adás” azonban rosszul sült el. A helyzeteit könyörtelenül gólra váltó DFC jó játékkal 5–2-re nyert, a látottak alapján teljesen megérdemelten. Vasárnap a Tolna VFC otthonában újabb rangadó vár Jammeh Harunáékra, s ha nem akarnak leszakadni túlzottan az élcsapatoktól, akkor pontot kell szerezniük. A két csapat rendre kiélezett rangadókat játszott az elmúlt szezonokban, a tolnaiak idén áprilisban hosszú idő után tudták legyőzni (3–0) riválisukat, akik ezt megelőzően kétszer nyertek (mindkétszer 2–1-re), s két alkalommal döntetlent értek el (mindkétszer 3–3 lett) a legutóbb ezüstérmes, 2018-ban aranyérmes rivális ellen. A két csapat formájából nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, a Tolna is és a Tamási is 2 győzelmet, 2 döntetlent és 2 vereséget tud felmutatni eddig. „Nem vagyunk valami eget rengető formában, mostanában mind a két kapu előtt rossz döntéseket hozunk – mondta Gracza Tibor, a tolnaiak edzője. – Az eddigi teljesítményünknél sokkal többet vártam. Nincs időnk azonban a kesergésre, jön a Tamási elleni rangadó, amelyet meg kell nyernünk, hogy elérjük a céljainkat. Jó csapat lesz az ellenfelünk, vannak gyors játékosaik, akikre oda kell figyelnünk, és a góllövőlistát vezető Jammeh Haruna kikapcsolása is kulcsfontosságú lesz. Szili István fogműtétje után még nincs bevethető állapotban” – tette hozzá Gracza Tibor. „Igazából saját magunkat vertük meg azzal, hogy védekezésben nagy hibákat vétettünk – mondta Barics Péter, a tamásiak edzője. – Azért volt elkeserítő ez számomra, mert harminc év feletti játékosok rontottak. El kell felejtenünk ezt a találkozót, és feltétlenül ki kell javítanunk ezt a botlást. Még nem olyan rég dolgozunk együtt, vannak dolgok, amiken javítanunk kell, amiket rendbe kell tennünk. Remélem, hogy vasárnap mindenki a rendelkezésemre fog állni” – zárta Barics Péter.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!