Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Július 10. 10:58, péntek | Helyi

Újra nyitva a könyvtár

Újra nyitva a könyvtár

A Könnyü László Könyvtár újra a megszokott nyitva tartási renddel várja olvasóit. Idén a nyári gyakorlattól eltérően augusztus hónapban is folyamatosan nyitva tartanak.

A könyvtárban a bezárás időszaka is hasznosan telt, hiszen elkészült az évente esedékes állományellenőrzés, amely a gyermek-és felnőtt könyvtári állományrészek raktári rendjének, betűrendjének átnézését, kiigazítását, az elavult, elrongyolódott kötetek selejtezését és a könyvek gerincének tematikus jelzetekkel való ellátását jelenti. Utóbbi nagyban megkönnyíti a könyvek közötti keresgélést. Az olvasók tehát újra szabadon válogathatnak a szépen elrendezett könyvespolcokról. - A maszk használata és a kézfertőtlenítés belépéskor továbbra is kötelező – tájékoztatott a Tamási Művelődési Központ és Könnyü László Könyvtár intézményegység vezetője, Nagy Istvánné. - A visszahozott könyvek karanténba kerülnek és annak lejárta után kölcsönözhetők újra. Ezen időszak alatt különös figyelmet fordítottunk az új könyvek beszerzésére, hogy nyitás után minél változatosabb, sokszínűbb olvasmányokat ajánlhassunk a könyvszeretőknek. Akik könnyed nyári olvasmányra vágynak a „népszerű irodalom” megújult kínálatából válogathatnak. Kortárs irodalmunk könyvterméséből is megtalálhatják a legfrissebbeket, Háy János, Lőrincz L. László, Réti László, Bauer Barbara, Sándor Anikó, Spiró György, Budai Lotti, Fábián Janka, Bíró Szabolcs, Kékesi Dóra, Szilágyi István, Darvasi László és sok más kiváló kortárs szerzőnk új köteteit. E kínálat kiválóan illeszkedik legutóbbi „Olvasás öröme” kihívásunkhoz, amelynek keretében egy kortárs magyar író művét kell elolvasni. Olvasótermünkben egy mini kiállítás keretében a 95 éve született költőre, Nagy Lászlóra emlékezünk. Szívesen ajánljuk figyelmükbe verses köteteit, kiváló költeményeit, némelyiknek szállóigévé vált gyönyörű verssorait. Felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt kínáljuk puzzle játékunkat. Az olvasótermi asztalon a könyvtárosok elkezdtek kirakni egy 1000 darabos puzzle képet, amelyhez látogatóink kedvük szerint hozzárakhatnak egy-egy odaillő darabot, így a nyár folyamán közösen elkészíthetik a tájképet A gyermekek számára július 13-17 között olvasótábort hirdettünk: egy kiválasztott gyermekíró köteteivel, írásaival és azok szereplőivel ismerkedhetnek az alsó tagozatos gyerekek a tábori napokon. A művekhez kapcsolódó vidám hangulatú játékos foglalkozásokon pedig megmutathatják kézügyességüket, használhatják csavaros eszüket – tájékoztatott Nagy Istvánné.
A járvány miatt sajnos le kellett mondani a rendezvényekről, de a könyvtárosok remélik, hogy ősszel pótolni tudják az elmaradt eseményeket. Bíznak benne, hogy az Őszi Könyvtári Napok keretin belül és más alkalmakkor is találkozhatnak majd az érdeklődők a meghívott vendégekkel: Bauer Barbara, Réti László, Lőrinc L. László írókkal, Lukács Sándor színművésszel, Lukácsi Pálnéval, K. Németh Andrással és Szalai Gergely helyi előadókkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.