Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. December 26. 09:49, szombat | Helyi
Forrás: teol.hu

Ünnepi műsorral zárult az idei év a tamási iskolában

Ünnepi műsorral zárult az idei év a tamási iskolában

A téli szünet előtti utolsó tanítási napon karácsonyi vásár és ünnepi műsor várta a Tamási Általános Iskola tanulóit és nevelőit.

Ünnepi hangulatú készülődéssel telt az adventi időszak a Tamási Általános Iskolában. Mint arról Dobos Rita iskolatitkár beszámolt, a változatos programokkal teli heteket követően az utolsó tanítási napon karácsonyi vásár és ünnepi műsor várta a tanulókat és a nevelőket. Idén először, hagyományteremtő szándékkal Hegedűs János plébános gyújtotta meg az adventi koszorú negyedik gyertyáját.

Az idei december a Mikulásváró Témahét sokszínű programjaival kezdődött. Az alsó tagozatos tanulók naponta jelentkeztek vidám hangulatú iskolarádiós műsoraikkal, és a tanulás mellett jutott idő a kézműves- és könyvtári foglalkozásokra, játékos vetélkedőkre is. A negyedik osztályosok örömére Antalné Gombai Éva és Antal József, a művészeti iskola pedagógusai valamint a hangszeres növendékek szívmelengető dalokkal és mondókákkal fűszerezett zenés foglalkozással varázsolták a hangversenyterem falai közé a telet.

A mozgalmas hét végén az alsó tagozatosok tánccal, mesejelenettel és versekkel köszöntötték a vendégül látott felsősöket és óvodásokat. A sok-sok programmal a gyerekek az iskolába varázsolták az ünnepet, a karácsony azonban nem múlhat el ajándékok nélkül. Erről segítő-támogató felnőttek gondoskodtak. A Látássérültek Esélyegyenlőségéért Egyesület valamint egyéb támogatók az adományozók segítségével több mint száz rászoruló gyermek kapott ajándékcsomagot, öt családhoz pedig egy-egy tévékészülék került.

Az elmúlt napok, hetek hangulata felmelegítette a szíveket, így amikor gondolatébresztő szavait követően Hegedűs János plébános meggyújtotta az adventi koszorú negyedik gyertyáját, gyerekek és felnőttek egyaránt érezhették a láng melegét. Az advent idején megvalósult közös fellépések, az ajándékozás és a segítségnyújtás öröme hitet és reményt ad: a lelkünkben szunnyadó szeretet képes felébredni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.