Városlista
2021. január 22, péntek - Vince

Hírek

2021. Január 11. 10:37, hétfő | Helyi
Forrás: TEOL

Vádat emeltek az élettársát megkötöző férfi ellen

Vádat emeltek az élettársát megkötöző férfi ellen

A Szekszárdi Járási Ügyészség társtettesekként, aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat egy 45 éves tamási férfi és 18 éves, az elkövetéskor még fiatalkorú fia ellen.

A férfit emellett kapcsolati erőszak bűntettével, zaklatás vétségével, kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntettével is vádolja az ügyészség – tájékoztatott Himmelné dr. Ökrös Mária Magdolna megbízott megyei főügyész. A vádlott és élettársa viszonya huszonhárom év után 2019-ben megromlott, majd élettársa kapcsolatot létesített egy másik férfival. A vádlott mindezt nem fogadta el, magatartása – szóban és tettekben is – egyre agresszívabbá vált. A másik férfit rendszeresen zaklatta, követte, házánál figyelte, fenyegette, illetve egy alkalommal bántalmazta is. Ezen túlmenően az élettársát, két közös gyermekük édesanyját folyamatosan megalázta, félelemben tartotta, bántalmazással és az élete kioltásával fenyegette, általában kisebbik fiuk, az akkor tizenhét éves vádlott jelenlétében, aki emiatt egyre inkább támogatta édesapja gyűlölködő megnyilvánulásait. A vádlott 2019 nyarán ismeretlen személytől megvásárolt egy szovjet gyártmányú lőfegyvert távcsővel, hangtompítóval és lőszerekkel, melyek tartására engedéllyel nem rendelkezett. A fegyverrel a présházuk udvarán a fiatalkorú vádlottat is lőni tanította. 2020. február 7-én este a két vádlott megállapodott abban, hogy „ráijesztenek” a sértettre, ezért a férfi az otthonukban arccal előre egy fotelba nyomta az élettársát, majd a kezeit hátrahúzva gyorskötözővel megkötözte a csuklóit, miközben a fiatalkorú vádlott lefogta az édesanyja kezeit. Végül a sértett kapálózása, ellenállása miatt ki tudott szabadulni, a gyorskötözőket levágta és kimenekült a házból. A vádlott azzal, hogy fiatalkorú gyermekét valamennyi bűncselekménybe bevonta, súlyosan megszegte a szülői feladatából eredő kötelességét, ezzel gyermeke, a fiatalkorú vádlott erkölcsi és érzelmi fejlődését veszélyeztette. A jelenleg is letartóztatásban lévő felnőttkorú vádlottal szemben az ügyészség halmazati büntetésül fegyházban végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától és foglalkozástól eltiltását, a lőfegyver és tartozékai elkobzását, míg a fiatalkorú vádlottal szemben próbára bocsátását és annak idejére pártfogó felügyeletének elrendelését szorgalmazza a Tamási Járásbíróságnál.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 14:24, szerda | Helyi

A hétvégén zajlanak a felvételik

A tamási Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium ebben a tanévben rendhagyó módon várja az új diákokat.

2021. Január 20. 14:22, szerda | Helyi

Elismerő kitüntetést vehetett át Kárász Attila

A Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. hagyományosan, de rendhagyó módon idén is átadta a Gyulaj Zrt.-ért aranygyűrűt.

2021. Január 20. 14:20, szerda | Helyi

A havi átlagjövedelem növekedése Tolna megyében volt a legmagasabb

Az ingatlanpiac megtorpanása következtében átlagosan 1,3 évvel rövidült a lakáshoz jutási idő Magyarországon a tavalyi évhez képest - derült ki az OTP Ingatlanpont elemzéséből.

2021. Január 18. 14:32, hétfő | Helyi

Őrizetben a garázda

A tamási rendőrök a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével elfogtak egy Magyarkesziben élő férfit, aki egy fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegetett meg egy iregszemcsei helyi lakost.