Városlista
2024. május 22, szerda - Júlia, Rita

Hírek

2018. Május 24. 09:58, csütörtök | Helyi

Változnak a homlokzatszínezésre, reklámhordozók elhelyezésére, társasházak felújítására vonatkozó szabályok

Változnak a homlokzatszínezésre, reklámhordozók elhelyezésére, társasházak felújítására vonatkozó szabályok

A településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet tartalmának tájékoztatása céljából Tamási Város Önkormányzata lakossági fórumot tart a mai napon.

Tisztelt Lakosság, helyi gazdálkodó szervezetek, civil szervezetek, egyházak!

Tamási Város Önkormányzata tájékoztatja a partnereket, hogy a 314/2012 (XI.08.) Kormányrendeletben rögzítetteknek megfelelően elkészült a város Településképi Arculati Kézikönyv és a Településkép-védelmi rendelet-tervezete.

A településképi arculati kézikönyv meghatározza a település településképi jellemzőit, a településképi szempontból egymástól jól elkülöníthető településrészeket arculati jellemzőikkel és értékeikkel, a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokat, és a településképhez illeszkedő építészeti elemeket, beépítési vázlatokat, irányt mutat az építtetőknek.

A településképi rendelet meghatározza a településképi követelményeket, a támogatási és ösztönző rendszer részletes tartalmát, a településképi véleményezési, bejelentési és kötelezési eljárásokra vonatkozó részletes szabályokat, azon építésügyi hatósági engedélyhez kötött tevékenységek körét, amelyek megkezdését településképi véleményezési eljáráshoz köti, azon építésügyi hatósági engedélyhez kötött és az 1997. évi LXXVIII. törvény az épített környezet alakításáról és védelméről 33/A. § szerint egyszerű bejelentéshez nem kötött építési tevékenységek, rendeltetésváltozások és reklámelhelyezések körét, amelyek megkezdését településképi bejelentési eljáráshoz köti, a településképi kötelezettség megszegése és végrehajtása esetén alkalmazható bírság esetköreit, mértékét, kiszabásának és behajtásának módját, a reklámhordozó és reklám elhelyezésére vonatkozó tilalmak és korlátozások alól megengedett eltéréseket és az önkormányzat illetékességi területén létesíthető reklámhordozók számát, formai követelményeit. A rendelet helyezi helyi védelem alá az arra érdemes épületeket, illetve határozza meg az ezzel kapcsolatos szabályokat.

A településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet tartalmának tájékoztatása céljából Tamási Város Önkormányzata lakossági fórumot tart.

A lakossági fórum időpontja: 2018. május 24. (csütörtök) 16:30, helyszíne: Tamási Közös Önkormányzati Hivatal (7090 Tamási, Szabadság u. 46-48.) Díszterme (1.em. 49.)

A településarculati kézikönyv és a településképi rendelet-tervezet a város honlapjáról (www.tamasi.hu) letölthető és megtekinthető.

Észrevételeit, véleményét a partnerségi rend szabályzata alapján teheti meg írásos formában a Tamási Közös Önkormányzati Hivatal címére (7090 Tamási, Szabadság u. 46-48.) vagy elektronikus úton a tampolgh@tamasi.hu címre eljuttatva legkésőbb 2018. május 18-ig.

Számítunk minden érdeklődő megjelenésére, továbbá várjuk észrevételeiket!

Tamási Város Önkormányzata

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 09:05, hétfő | Helyi

Megnyílnak a laktanyák kapui gyermeknap alkalmából

Május 26-án, vasárnap idén is kinyílnak a laktanyák szertárkapui, hogy gyereknap alkalmából feledhetetlen élményt nyújtsanak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.