Városlista
2020. június 2, kedd - Anita, Kármen

Hírek

2020. Május 20. 11:20, szerda | Helyi
Forrás: Tamási Táj

Várhatóan május végén nyit a fürdő

Várhatóan május végén nyit a fürdő

Sokáig nem volt biztos dátum az újranyitást illetően, május elején érkezett a hír, hogy várhatóan május 30-tól ismét várhatja vendégeit a fürdő kültéri strandterülete.

A Tamási Fürdő létesítménye is csendes március közepe óta. A felügyeletet minimális létszámmal látják el, emellett karbantartási, felújítási munkák zajlanak jelenleg. Sokáig nem volt biztos dátum az újranyitást illetően, május elején érkezett a hír, hogy várhatóan május 30-tól ismét várhatja vendégeit a fürdő kültéri strandterülete.
- Érzékenyen és nagyon rosszul érintett minket is ez az egész, és a legrosszabb a bizonytalanság volt, hiszen május elejéig nem volt egy konkrétan kimondott dátum arra vonatkozólag, hogy mikor indulhat újra az élet a fürdőben – osztotta meg velünk a fürdő vezetője, Róth Zoltán. - Március közepe óta nincs bevétele a cégnek, emiatt a dolgozók egy részét is le kellett sajnos építenünk. Huszonhat munkatárs dolgozott a fürdőben, most nyolcan vagyunk. Március hónapra még megkapta mindenki a teljes fizetését, annak ellenére, hogy 16-án bezártunk. Jelenleg minimális létszámmal üzemelünk, a létesítmény 24 órás felügyeletét meg kell oldanunk, és karbantartási, felújítási feladatokat végzünk folyamatosan. A bezárás után először lefertőtlenítettük az egész létesítményt. A víz fertőtlenítésére mi eleve hipót is használunk, ami vírusölő, így a talajtól kezdve a falfelületeken át egészen az összes vizesblokkig, mindent végigjártunk vele. Utána kezdődtek meg a festések, javítások, fugázás, csempézés, általános vagy épp speciálisabb munkálatok. Folyamatos a távolságtartás a bejáró munkatársaink között, és a fertőtlenítés, higiéniás szabályok természetesen most is érvényben vannak.
- Mi lett a rendezvényekkel, átütemeztétek őket, vagy egy részük elmarad, és nem is lehet pótolni őket?
- Májusban lett volna egy nagy nyugdíjas találkozónk, ezt szeptemberre tettük át. A nyári szervezéseket lemondtuk, és bevallom, nem tudjuk, hogy mikor lehet pótolni őket. Sok a kérdőjel, de nagyon szeretnénk, ha lehetne már augusztus 20-án program a fürdőben. Igyekszünk folyamatosan kapcsolatban maradni a vendégeinkkel, sokszor kérdezik, hogy mikor nyithatunk végre. Az elmúlt hetekben játékot is indítottunk a közösségi oldalunkon, de mivel egyelőre nem csábíthatjuk őket hozzánk, inkább csak közös nosztalgiázásra, emlékek felelevenítésére kerülhet sor. Emellett informáljuk is őket arról, hogy jelenleg mi zajlik nálunk. Sokan kérdezték, hogy mi lesz azokkal az ajándékkártyákkal, amelyek tavasszal vagy nyáron lejárnak, természetesen ezeket automatikusan meghosszabbítjuk.
- Van már információ az újranyitásról? Milyen feltételek, szabályok között lehet ezt megtenni?
- A Tamási Fürdő kültéri strandterületének nyitását előreláthatólag május 30-ára tervezzük. A szakmai szabályozások kidolgozása még a központi döntéshozók által folyamatban van. Szeretnénk ennek eredményét mindenféleképpen megvárni, hogy vendégeink és dolgozóink is biztonságos környezetben és feltételek mellett élvezhessék a fürdőnk nyújtotta lehetőségeket. A hatósági engedélyek megszerzése is eltart egy darabig. Közben majd visszavesszük a kollégáinkat, hogy együtt csinosítsuk, készítsük fel a fürdőt a vendégek fogadására. Folyamatosan egyeztetünk a hatóságokkal, hogy milyen speciális óvintézkedésekre lesz szükség ahhoz, hogy beindulhasson az élet a fürdőben. Speciális közeg vagyunk, hiszen nálunk a jókedv, a móka, a fröcskölés hozzátartozik a strandon való létezéshez. Folyamatosan nézzük az újabb és újabb információkat, amik arra vonatkoznak, hogy hogyan lehet és szabad majd a strandon fürdeni. A hipós vízzel ugye szerencsénk van, hiszen vírusölő, de azt is gondolom, hogy szükség lesz a józan ész és természetesen a hatóság által kidolgozott szabályokra is ahhoz, hogy biztonságban érezhesse magát mindenki. Igyekszünk folyamatosan tájékoztatni a vendégeinket a pontosabb részletekről, ezért kérem, hogy látogassák a www.tamasifurdo.hu oldalt, illetve közösségi oldalunkat is!

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 02. 08:35, kedd | Helyi

Felgyújtotta magát egy férfi Döbröközön

Benzinnel öntötte le magát, és a ruháját fel is gyújtotta egy férfi Döbröközön.

2020. Június 02. 08:34, kedd | Helyi

Fokozott rendőrségi ellenőrzést rendeltek el a nyárra Tolna megyére is

Június 1-jétől egészen augusztus 31-én éjfélig kell fokozott rendőri jelenlétre számítani az utakon.

2020. Június 01. 10:38, hétfő | Helyi

Életet mentettek Simontornyán

A tűzből kísérték ki azt a helyi férfit a simontornyai rendőrök, aki motorját akarta kitolni az égő ház teraszáról.

2020. Május 31. 09:40, vasárnap | Helyi

Újabb állami földekre lehet ajánlatot tenni

A legtöbb földrészletet Miszlán és Tamásiban hirdettek meg huszonkét, illetve huszonegy területtel.