Városlista
2021. május 16, vasárnap - Botond, Mózes

Hírek

2021. Április 27. 12:45, kedd | Helyi

Várják a véradókat a héten Tamásiban is

Várják a véradókat a héten Tamásiban is

Számítanak a véradókra, hiszen sok munkahelyen home office-t vezettek be, így nehezebben érik el az embereket, ráadásul a véradó kamionok sem működhetnek.

Ebben az időszakban is nagyon számítanak a véradókra. Az elmúlt időszakban ugyanis bezártak azok a közösségi terek, oktatási intézmények, ahol rendszeresen szerveztek véradást, sok munkahelyen home office-t vezettek be, így ott is nehezebben érik el a véradókat, ráadásul a véradó kamionok sem működhetnek. Ugyan az országos tisztifőorvos állásfoglalása értelmében a véradás nem számít rendezvénynek, a szigorúbb járványügyi korlátozások bevezetése óta mégis kevesebbet tudnak szervezni, így a begyűjtött vér mennyisége is csökkent – mondta az InfoRádiónak Nagy Sándor az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgatóhelyettese. Mivel a vérkészítmények legfeljebb 5 napig tárolhatók, kampányt csak akkor indítanak, ha már ennyi időre elegendő tartalékuk sincs, ha viszont kérik, fontos, hogy a véradók azonnal jelentkezzenek – hangsúlyozza Nagy Sándor. A vérellátónál szigorú beléptetés, lázmérés után, a járványügyi intézkedések betartásával zajlik a vérvétel. A koronavírus egyébként vérkészítménnyel nem terjed.

Véradások a héten Tamásiban:

Tamási, Vöröskereszt Iroda (Szabadság utca 49-51.) április 28. 12:00 – 18:00
Tamási, Vöröskereszt Iroda (Szabadság utca 49-51.) április 29. 10:00 – 15:00

Ezek érdekelhetnek még

2021. Május 14. 16:17, péntek | Helyi

A vasúti átjárós balesetek legfőbb oka a figyelmetlenség

Tragédiával végződő baleset legutóbb 2017 februárjában történt Tolna megyében.

2021. Május 14. 16:16, péntek | Helyi

Égető problémát orvosolnak a munkásszálló építésével Tamásiban

Munkásszálló épül Tamásiban. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával égető munkaerőpiaci problémát orvosolnak a városban.

2021. Május 10. 16:48, hétfő | Helyi

Kormányablak busz érkezik Nagykónyiba

A Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat vagy „kormányablakbusz” egy ügyintézésre felszerelt kisbusz, amely előre meghatározott időpontokban elérhető olyan településeken, ahol nem működik állandó jelleggel kormányablak.

2021. Május 10. 16:45, hétfő | Helyi

Még mindig gyakoriak a viráglopások

A köztéri viráglopások nem csak Tamásiban fordulnak elő, ez országos jelenség. Az elmondható, hogy itt a különleges, újfajta virágok mindig „kelendőek”.