Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Április 27. 12:45, kedd | Helyi

Várják a véradókat a héten Tamásiban is

Várják a véradókat a héten Tamásiban is

Számítanak a véradókra, hiszen sok munkahelyen home office-t vezettek be, így nehezebben érik el az embereket, ráadásul a véradó kamionok sem működhetnek.

Ebben az időszakban is nagyon számítanak a véradókra. Az elmúlt időszakban ugyanis bezártak azok a közösségi terek, oktatási intézmények, ahol rendszeresen szerveztek véradást, sok munkahelyen home office-t vezettek be, így ott is nehezebben érik el a véradókat, ráadásul a véradó kamionok sem működhetnek. Ugyan az országos tisztifőorvos állásfoglalása értelmében a véradás nem számít rendezvénynek, a szigorúbb járványügyi korlátozások bevezetése óta mégis kevesebbet tudnak szervezni, így a begyűjtött vér mennyisége is csökkent – mondta az InfoRádiónak Nagy Sándor az Országos Vérellátó Szolgálat szakmai főigazgatóhelyettese. Mivel a vérkészítmények legfeljebb 5 napig tárolhatók, kampányt csak akkor indítanak, ha már ennyi időre elegendő tartalékuk sincs, ha viszont kérik, fontos, hogy a véradók azonnal jelentkezzenek – hangsúlyozza Nagy Sándor. A vérellátónál szigorú beléptetés, lázmérés után, a járványügyi intézkedések betartásával zajlik a vérvétel. A koronavírus egyébként vérkészítménnyel nem terjed.

Véradások a héten Tamásiban:

Tamási, Vöröskereszt Iroda (Szabadság utca 49-51.) április 28. 12:00 – 18:00
Tamási, Vöröskereszt Iroda (Szabadság utca 49-51.) április 29. 10:00 – 15:00

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 05. 15:00, péntek | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma nálunk már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!