Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Március 04. 16:59, csütörtök | Helyi

Vasdiplomát vehetett át Kaszás Dezső

Vasdiplomát vehetett át Kaszás Dezső

A Pedagógusok Szakszervezete nyugdíjas tagozatának felterjesztése alapján kapta meg Kaszás Dezső tanár úr a vasdiplomát, melyet lánya vett át a város polgármesterétől, Porga Ferenctől.

A felsőoktatási intézmények minden évben – kérelem alapján - díszoklevelet adományoznak azoknak a pedagógusoknak, akik óvónői, tanítói és/vagy tanár diplomájukat 50 (arany), 60 (gyémánt), 65 (vas) vagy 70 (rubin) évvel ezelőtt szerezték, és akik az oklevél megszerzésétől számított – legalább – 30 évet pedagóguspályán töltöttek.
Kaszás Dezső a Béri Balogh Ádám Gimnáziumban 1955 óta dolgozott. Köztiszteletnek örvendett kollégái és diákjai körében, város-és megyeszerte, de a fizikatanárok körében országosan is. Munkatársai mindig is csodálták munkabírását, életvidámságát, az új dolgok iránti fogékonyságát.
Szakmai munkájából kiemelkedő, hogy a tanítás mellett számos szakkört vezetett: rádióépítő, fotós, de néptáncos, turisztika és kosárlabda szakkört is. Diákjai eredményesen szerepeltek országos matematika és fizika versenyeken. Szabadidejének nagy részét a kísérleti fizika eszköztárának létrehozására fordította, ebben segítségére voltak régebbi és új tanítványai. A fizika szertárt gyakorlatilag iskolai pénzforrások nélkül az ország egyik legjobbikávé fejlesztette. Érdeklődő diákjai szabadidejüket, sőt a hétvégéket is a szertárban töltötték, szabad bejárással rendelkeztek, aktív módon, közvetlenül ismerkedhettek a fizikával. Kaszás Dezső tanár úr mindig rendelkezésükre állt, irányította tevékenységüket. Kísérleti eszközöket fejlesztett ki, rendszeresen tartott tanári továbbképzéseket Tolna és Baranya megyében.
1987-ben nukleáris tanári diplomát szerzett. 1993-ban az egész középiskolai tananyagot átfogó előadássorozatot tartott kísérleti fizikából, amelyet a nagy érdeklődésre való tekintettel meg kellett ismételnie.
Kaszás Dezső tanár úr 67 éves korától óraadóként dolgozott a gimnáziumban. Kísérletei fogalommá váltak, egyetemre, főiskolára került tanítványai csak ritkán találkoztak olyan kísérlettel, amit ne láthattak volna az ő óráin. Kaszás Dezső tanár úr emberi példakép is, bármikor tanácsot kértek tőle tanítványai, vagy kollégái, mindenkihez volt egy jó szava. Amennyire ideje engedi, még ma is részt vesz az iskolai rendezvényeken, ezzel is erősítve a közösségi tudatot.

Vasdiplomájának átvételéhez szívből gratulálunk, további jó egészséget kívánunk!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.