Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2016. Április 22. 09:42, péntek | Helyi
Forrás: teol.hu, fotó: csolyospalos.hu

Veszélyben a háziorvosi rendszer és a járóbeteg-ellátás

Veszélyben a háziorvosi rendszer és a járóbeteg-ellátás

Egyre növekszik a tartósan betöltetlen háziorvosi praxis Tolnában –
14 ilyen körzet van a megyében, köztük Tolnán, Tamásiban és Dombóváron

Egyre növekszik a tartósan betöltetlen háziorvosi praxis Tolna megyében – mondta Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke keddi sajtótájékoztatóján. Szigetvári Vikor elmondta, hogy jelenleg 14 ilyen körzet van a megyében, köztük Tolnán, Tamásiban és Dombóváron, de a jelenleg praktizálók 45 százaléka is már 60 év felett van. Ha továbbra is a mostani tendenciát mutatja a folyamat, akkor 4 év múlva akár 1 millió ember is ellátás nélkül maradhat. Az Együtt véleménye szerint a kormánynak lenne lehetősége változtatni a helyzeten, és olyan jelenleg is praktizáló szakemberekkel dolgoztak ki egy országosan megvalósítható programot, mit Dr. Komáromi Zoltán és Dr. Sértő-Radics István. Véleményük szerint fontos lenne, hogy széttörjék a mostani egy orvos, egy asszisztens trendet, és még egy szakápolót vagy adminisztrátort felvenni, hogy a doktor a papírmunka helyett a betegekkel törődhessen. A párt elnöke praxisközösségek létrehozását javasolja, melyben az orvosok osztozhatnának a segítőkön. Egy kormányzati hitelprogram megkezdését is javasolják, mellyel az állam katalizátorrá válhatna a praxisátvételekhez, ezzel elősegítve a fiatalítást és a helyek betöltését. Emellett megdupláznák a háziorvosi képzést is, hogy nagyobb számban jöjjenek ki orvosok az egyetemekről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 13. 11:14, hétfő | Helyi

30 éve halt meg Würtz Ádám grafikus

Halálának 30. évfordulója alkalmából Tamásiban a DámPont Ökoturisztikai Látogatóközpontban emlékkiállítása nyílt május 11-én.

2024. Május 08. 13:55, szerda | Helyi

Színes programokkal várja Tamási a Tour de Hongrie mezőnyét

Részletek cikkünkben olvashatók. Nagyításhoz kattintson a képre.

2024. Május 03. 16:03, péntek | Helyi

Építési telkeket értékesít Tamási Város Önkormányzata

Tamási Város Önkormányzata nyilvános pályázatot ír ki a tulajdonát képező 6 db 800 m2 térmértékű és 2 db 1200 m2 térmértékű építési telek értékesítésére.

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.