Városlista
2023. március 31, péntek - Árpád, Benjámin, Benő

Hírek

2023. Március 07. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Visszakapta ellopott motorkerékpárját az osztrák férfi

Visszakapta ellopott motorkerékpárját az osztrák férfi

A Tamási Rendőrkapitányság nyomozói még tavaly októberben foglaltak le egy motort, amiről kiderült, hogy előző éjjel egy linzi parkolóból lovasította meg két medgyespusztai férfi.

Hivatalból indult eljárás 2022. október 26-án, amikor a tamási nyomozók egy medgyespusztai portán végzett adatgyűjtés során egy nagyjából 1.000.000 forint értékű Honda CRF450-es motort találtak, melynek vázszáma hiányos volt. Az ingatlanban lakó férfiak elmondták, Kölnben vették a kétkerekűt 400 euróért, de az adás-vételről semmilyen dokumentummal nem rendelkeztek.

Az ügyben végzett adatgyűjtés során sikerült megállapítani a motor vázszámát, majd az is kiderült, hogy az osztrák rendőrség körözést adott ki a járműre, mivel azt ismeretlenek 2022. október 25-én éjjel egy linzi parkolóból lopták el.

Gyanúsítotti kihallgatásuk során az egy lakcímen élő 29 és 22 éves férfiak beismerő vallomást tettek. Elmondták, a kérdéses időszakban lomizásból éltek. Németország és Ausztria területén próbáltak szemétbe kirakott, de még használható tárgyakat összegyűjteni, majd itthon eladni.

Linzben pihenni álltak meg akkor este, mikor feltűnt nekik a parkolóban leállított, rendszám nélküli crossmotor. A hátsó kereke kerékpárzárral volt lezárva, azzal együtt rakták be a teherautójukba és rögtön el is indultak haza. Út közben egyikük még eltávolította a zárat a kerékről, hogy esetleges igazoltatáskor ne legyen feltűnő.

A motor tulajdonosát a napokban tanúként hallgatták ki az eljáró nyomozók. A fiatalember elmondta, tavaly október elején vásárolta a parkolóból ellopott Hondát 3.500 euróért. Kihallgatását követőn a rendőrök átadták jogos tulajdonosának a korábban lefoglalt motort.

Az ügyben a vizsgálat folytatódik a Tamási Rendőrkapitányságon nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 28. 09:00, kedd | Helyi

Tavaszi lovas rendezvények Tamásiban

A hosszú téli hónapok nem teltek el esemény nélkül a Horseman Lovassport Egyesület életében.

2023. Március 27. 14:08, hétfő | Helyi

Már lehet szavazni a Gyulaj Zrt-re

Hetek óta folyamatban van – a „Szavazzon Magyarország legszebb erdejére!” Facebook kampány, most a Gyulaj Zrt. mutatkozik be.

2023. Március 27. 09:09, hétfő | Helyi

Magyar Költészet Napja a Könnyü László könyvtárban

A magyar költészet napját Magyarországon 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük.

2023. Március 24. 08:47, péntek | Helyi

Hirdetmény - általános iskolai beiratkozásról

A 2023/2024. tanévre a Tamási Tankerületi Központ fenntartásában lévő általános iskolákban az alábbi időpontokban kerül sor a beiratkozásra: