Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Március 07. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Visszakapta ellopott motorkerékpárját az osztrák férfi

Visszakapta ellopott motorkerékpárját az osztrák férfi

A Tamási Rendőrkapitányság nyomozói még tavaly októberben foglaltak le egy motort, amiről kiderült, hogy előző éjjel egy linzi parkolóból lovasította meg két medgyespusztai férfi.

Hivatalból indult eljárás 2022. október 26-án, amikor a tamási nyomozók egy medgyespusztai portán végzett adatgyűjtés során egy nagyjából 1.000.000 forint értékű Honda CRF450-es motort találtak, melynek vázszáma hiányos volt. Az ingatlanban lakó férfiak elmondták, Kölnben vették a kétkerekűt 400 euróért, de az adás-vételről semmilyen dokumentummal nem rendelkeztek.

Az ügyben végzett adatgyűjtés során sikerült megállapítani a motor vázszámát, majd az is kiderült, hogy az osztrák rendőrség körözést adott ki a járműre, mivel azt ismeretlenek 2022. október 25-én éjjel egy linzi parkolóból lopták el.

Gyanúsítotti kihallgatásuk során az egy lakcímen élő 29 és 22 éves férfiak beismerő vallomást tettek. Elmondták, a kérdéses időszakban lomizásból éltek. Németország és Ausztria területén próbáltak szemétbe kirakott, de még használható tárgyakat összegyűjteni, majd itthon eladni.

Linzben pihenni álltak meg akkor este, mikor feltűnt nekik a parkolóban leállított, rendszám nélküli crossmotor. A hátsó kereke kerékpárzárral volt lezárva, azzal együtt rakták be a teherautójukba és rögtön el is indultak haza. Út közben egyikük még eltávolította a zárat a kerékről, hogy esetleges igazoltatáskor ne legyen feltűnő.

A motor tulajdonosát a napokban tanúként hallgatták ki az eljáró nyomozók. A fiatalember elmondta, tavaly október elején vásárolta a parkolóból ellopott Hondát 3.500 euróért. Kihallgatását követőn a rendőrök átadták jogos tulajdonosának a korábban lefoglalt motort.

Az ügyben a vizsgálat folytatódik a Tamási Rendőrkapitányságon nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt.

Címkék: rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.