Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. December 11. 08:31, hétfő | Helyi
Forrás: teol.hu

Vonzóvá teszik a környezetet új társaságok számára

Vonzóvá teszik a környezetet új társaságok számára

Az északi iparterület infrastruktúra-fejlesztésére 248,67 millió forint, százszázalékos támogatási intenzitású vissza nem térítendő uniós forrást nyert a tamási önkormányzat.

Az önkormányzat célul tűzte ki, hogy a város területén található iparterületeket – az ott letelepedett vagy letelepülni szándékozó vállalkozásokat – fejlessze, segítse. Tamási sajátos településszerkezetéből adódóan belterületen és külterületen egyaránt vannak iparterületek.

A legjelentősebbnek mondható egybefüggő, illetve egységes iparterület a város északi részén húzódik, ahol a fejlesztési, bővítési lehetőségek még nincsenek teljes mértékben kihasználva. A város helyi építési szabályzatának mellékletét képező településszerkezeti terv már évekkel ezelőtt lehetőséget biztosított a fejlesztésre, azonban forráshiány miatt az önkormányzat nem tudta megvalósítani a terület bővítését.

Porga Ferenc polgármester a sajtótájékoztatóval egybekötött projektbemutatón elmondta, a fejlesztés 101 hektáros területen 26 vállalkozót érint közvetve vagy közvetlenül. Tavasszal indultak a beruházások, és várhatóan jövő év végére fejeződnek be. A korszerűsítések keretében burkolatmegerősítést, útfelújításokat végeznek, új utak építése valósul meg, illetve már elkészült beruházásnak tekinthető a parkolók kialakítása, valamint egy transzformátorállomás építése. Az elmúlt egy évben három új vállalkozás is az északi iparterületet választotta új telephelyéül, s jelenleg több, mint 100 főt foglalkoztatnak. Az iparterületen régóta jelenlévő vállalkozások is bővítenek, növelik kapacitásukat.

Az önkormányzat célja, hogy az iparterület infrastrukturális fejlesztésével támogassa a jelenlévő cégeket, és vonzóvá tegye a területet további új vállalkozások számára, serkentve ezzel a város és a járás gazdasági életét. Porga Ferenc hozzátette: az új, vagy bővülő vállalkozások munkaerőigénye biztosabb megélhetést, helyben történő foglalkoztatást is eredményez, ami a közeli nagyvárosokba ingázóknak jelenthet kedvezőbb, családbarát megoldást.

Gazdasági bevételekhez jut a város

Hamar Zita, az önkormányzat beruházási és intézményműködtetési irodájának vezetője közölte, a megvalósuló fejlesztésekkel céljuk, hogy – jobb műszaki, infrastrukturális ellátottságával – az északi iparterület vonzó gazdasági környezetté váljon új vállalkozások részére, valamint megtartó erővel bírjon a jelenleg ott üzemelő vállalkozásoknak. Ezáltal a terület – és ezzel a város – meghatározó szereplővé váljon a térség, a megye és akár az ország más városainak iparterületei sorában, ezzel biztosítva a város gazdasági bevételeinek növekedési lehetőségét.

Hamar Zita hozzátette, célkitűzésük, hogy a gyártó, termelő, szállítmányozó tevékenységek az iparterületen koncentrálódjanak. Az önkormányzat hangsúlyt fektet a lakóövezetek és üdülőterületek, a parkok és zöldterületek kiváló levegőjének megőrzésére – a vidéki kisvárosi életforma fenntartására –, ezért is igyekszik a gyártó-, termelő-, szállítmányozótevékenységeket a város peremén található zónába koncentrálni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.