Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2023. Június 15. 11:04, csütörtök | Helyi

Würtzösök Határtalanul!

Würtzösök Határtalanul!

A Würtz Ádám Általános Iskola 40 hetedik évfolyamos diákja négy felnőtt kísérővel tanulmányi kiránduláson vett részt a „Határtalanul!” pályázatnak köszönhetően.

Öt csodálatos, élményekkel teli napot tölthettek Erdélyben áprilisben az iskola diákjai. Az első ízelítőt a hegyekből a Király-hágónál kapták. Torockón és Ivón, a szálláshelyeinken élvezték az erdélyi magyar emberek szeretetét, szívélyes vendéglátásban volt részük. Megcsodálták az Európa Nostra-díjas torockói faluközpont hófehér házait. Leereszkedtek a Tordai Sóbánya mélyére, megismerkedtek korabeli és mai működésével. Híres írók, Tamási Áron, Orbán Balázs, Petőfi Sándor emlékhelyeinél tisztelegtek Farkaslakán, Szejkefürdőn, Fehéregyházán. Korondon a népi fazekasság szebbnél-szebb darabjaiból válogathattak.
Bejárták a történelmi emlékhelyeket Kolozsvárott, Székelyudvarhelyen, Madéfalván, Aradon. Elhelyezték koszorúikat a kivégzett több száz székely ember, s az 1848-49-es szabadságharc tizenhárom tábornoka emlékére. Imádkozhattak a csíksomlyói kegytemplom csodálatos falai közt, a magyarság legnagyobb zarándokhelyén. Hatalmas élmény volt számukra a 40-50 cm-es hóban gázolni a Madarasi-Hargita turulmadarához, kopjafáihoz. Sétáltak a Medve-tó és a Gyilkos-tó partján, tátott szájjal nézték a Békás-szoros égbe nyúló sziklafalait. Felsorolni sem lehet a sok látnivalót, élményt, amit ez a kirándulás adott nekik. Tanárnak és diáknak örök élmény lesz!

Címkék: Tamási, tolna megye

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.