Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. Szeptember 10. 07:41, kedd | Helyi
Forrás: Péter Csaba

XIII. Tolna Megyei Polgárőr Nap

XIII. Tolna Megyei Polgárőr Nap

Dr. Bognár Szilveszter, Tamási Város Rendőrkapitánya a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát vehette át

Széles János, a Tolna Megyei Polgárőr Szövetség elnöke a hivatalos megnyitó beszédében hangsúlyozta, hogy a polgárőrség szempontból elég nehéz volt a 2012-es év. „Kijött a polgárőr törvény, és ennek kapcsán itt szeretném megköszönni minden polgárőr vezető társamnak és stábjának azt a nagyon önzetlen és nagyon szorgalmas munkát, amivel elérték azt, hogy a törvénynek minden polgárőr egyesületünk megfelel, mindenhol megvannak az alapszabály módosítások, együttműködési megállapodások. Azt gondolom, hogy Tolna megye büszke lehet a polgárőreire, mert ugyan nehezen, nyögvenyelősen, de megcsináltuk. Ezúton is köszönöm a rendőrségnek, önkormányzatoknak, amivel segítették a munkánkat.”
Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is megjelent a rendezvényen és köszöntötte Tolna megye polgárőreit. Beszédében elmondta, hogy nagyra értékeli azt a polgárőr tevékenységet, azt a polgárőr munkát, amit a Tolna megyei polgárőrök teljesítettek- teljesítenek. Az OPSZ elnöke felhívta a figyelmet arra is, hogy most készül a Nemzeti Bűnmegelőzési stratégia, amely azt jelenti, hogy ebben a stratégiában a polgárőrségnek jelentős helyet és szerepet kell majd elfoglalnia.


Idén Bonyhád kapta meg a Polgárőr Város kitüntető címet, amit Potápi Árpád polgármester vett át az OPSZ elnökétől. A Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát vehette át: János Anna, a Szekszárd Polgárőr Egyesület tagja; Sebestyén Péter, a Pincehelyi Polgárőr Egyesület elnöke; Dr. Bognár Szilveszter, Tamási rendőrkapitánya; Szentgyörgyi Zsolt, a Naki Polgárőr Egyesület elnöke. A Polgárőr Érdemkereszt Ezüst fokozatát kapta: Kozma Tibor (Hőgyészi PE elnöke); Dubóczki Balázs (Fürgedi PE elnöke), bronz fokozatát pedig Szojka Gergely (Felsőnyék), Gábor József (Tevel) vehette át. Emellett elismeréseket kaptak: id. Varró János, Tóth István, Balogh Lászlóné, Sztronga Bettina, Farkas András, Gárer János, Láng Mihály, Szilágyi Károly, Vecsei Sándor.

Gratulálunk a kitüntetésekhez!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.

2024. Április 15. 09:07, hétfő | Helyi

A Rászoruló Gyermekekért Alapítvány tart jótékonysági kulturális bemutatót Tamásiban

A „Rászoruló Gyermekekért” Alapítvány 2024. április 26-án 18 órai kezdettel jótékony célú kulturális bemutatót tart a Tamási Művelődési Központ színháztermében.

2024. Április 11. 09:54, csütörtök | Helyi

Olvassa a Dombóvári Szuperinfó legújabb számát!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 09. 08:14, kedd | Helyi

Eltűnt Orsós Veronika Melinda és Fodor Krisztina

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.