Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Május 16. 10:48, szombat | Helyi
Forrás: Tamási Táj

Zajlanak a munkálatok a Budai városrészben

Zajlanak a munkálatok a Budai városrészben

Megkezdődött a Tamási „Buda városrész” rehabilitációja elnevezésű projekt kivitelezése, melyet TOP-os forrásból valósít meg az önkormányzat.

A tervezett projekttel a cél a leszakadó, vagy leszakadással veszélyeztetett városrészen koncentráltan megnyilvánuló társadalmi-fizikai és gazdasági problémák komplex módon való kezelése, a területen élők társadalmi integrációjának elősegítése. A beavatkozások alapját az érintett városrészek lakófunkciójának erősítése, meglévő funkcióinak bővítése, fejlesztése, szociális, közösségi és közterületi funkciók kialakítása képezi.

A tervezett fejlesztések közé tartozik az utcák rehabilitációja, rekonstrukciója, amely az útburkolat felújításával és a csapadékvíz-elvezetés megoldásával valósul meg. A projekttel megvalósul a Hunyadi tér felújítása, amely által közösségi terület alakul ki, lehetőséget teremtve a közösségi programok, különböző sportesemények megtartásához. A tér fejlesztése, a helyben élő fiatalok számára is lehetőséget kínál a szabadidő értelmes és hasznos eltöltéséhez, egyben támogatva az összetartozás érzését.
A pályázatban lakófunkciót erősítő tevékenységek is megvalósulnak. Az elmúlt hetekben a Hunyadi tér 3 és 3/A alatt tervezett lakóépület alapozási munkálatai elkészültek, a szerkezetépítés folyamatosan zajlik. A Hunyadi utca 1. alatti lakóépületet elbontották, és hamarosan elkezdődnek a Hunyadi tér munkálatai is. A Kinizsi és a Bajza utca között megkezdődött a csatornahálózat rendbetétele, és 25%-os készültségben van a Hunyadi utca 5-7. alatt található lakóépület felújítása is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.