Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2020. Március 21. 11:35, szombat | Helyi
Forrás: propeller.hu, fotó:pixabay

Zivatarokkal érkezik egy hidegfront

Zivatarokkal érkezik egy hidegfront

Zivatarveszély miatt Tolna megyére is kiadták az elsőfokú figyelmeztetést.

Az OMSZ MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: szombaton észak, északnyugat felől markáns hidegfront érkezik, amelynek mentén a záporokat már reggel, délelőtt kísérheti néhol dörgés, villámlás a Kisalföldön, illetve a Bakony térségében. A nap második felében az ország déli felén már nagyobb számban várható zivatar, a Dél-Alföldön szervezettebb zivatarrendszer kialakulására is van esély. Az intenzívebb zivatarokat jégeső, illetve viharos széllökések kísérhetik.

Zivatarveszély miatt Budapestre, valamint Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Kitértek arra is, hogy a front mentén az északira, északkeleti forduló szelet szombat délutántól a Nyugat-Dunántúlon, valamint az ország keleti felén zivatartól függetlenül is nagy területen kísérhetik viharos lökések. Ezek közül a legerősebbek óránkénti 60-65 kilométeresek lehetnek, de a Bodrogközben 70 kilométeresnél erősebbre is számítani lehet. A viharos szél miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyére adtak ki szintén elsőfokú figyelmeztetést.

Címkék: Tamási, tolna, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:49, hétfő | Helyi

Az év Tolna vármegyei rendőre Tóth Nándor

A Rendőrség Napja alkalmából az Év Tolna Vármegyei Rendőre elismerést azok a rendőrök kaphatják meg, akik kiemelkedően eredményes szakmai munkát folytatnak és szolgálatukat példaértékűen, fegyelmezetten látják el.

2024. Április 27. 11:00, szombat | Helyi

Tervezett áramszünet várható Tamásiban

Tamásiban az alábbi tervezett áramszünet megtartása elengedhetetlen, az üzembiztonság növelése és a későbbi üzemzavarok megelőzése érdekében.

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.