Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Február 21. 13:31, kedd | Helyi
Forrás: teol.hu, fotó: origo.hu

Az okos vízóra jelzi a fogyasztást és azt is, ha csőtörés van

Az okos vízóra jelzi a fogyasztást és azt is, ha csőtörés van

A nagy téli hidegben rengeteg vízóra fagyott el, többek között ezért is döntöttek úgy Tamásiban a képviselők, hogy az intézményekben digitalizált mérőrendszert alkalmaznak.

A DRV Zrt.-vel történő együttműködési szándéknyilatkozat aláírásáról döntött legutóbbi ülésen Tamási város képviselő-testülete. A nagy téli hidegben rengeteg vízóra fagyott el, bosszúságot okozva a lakóknak és intézményeknek. A hagyományos vízórák manuális leolvasásával is rengeteg probléma adódott. Többek között ezért is döntöttek úgy a képviselők – egyhangú szavazást követően –, hogy az intézményekben digitalizált mérőrendszert alkalmazzanak. Az okos órák rövid idő alatt kiismerik a vízfogyasztási szokásokat, ezt követően gyorsan érzékelik a kiugróan magas eltéréseket. Riasztást küldhetnek akkor is, ha valahol csőtörés van. A rendszer bármilyen ismeretlen eredetű fogyasztás esetén szintén értesítést küld, hiszen feltételezhető, hogy szivárgásról van szó. Az önkormányzat idővel a lakossági fogyasztókkal is bővítené a rendszert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 10:25, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 24. 14:36, szerda | Helyi

Eltűnt Bálint Lóránt

A tamási rendőrök a lakosság segítségét kérik.

2024. Április 19. 15:41, péntek | Helyi

Tolna Megye Védelméért emlékérmet vehetett át Müller Katalin

Április 16-án vette át Müller Katalin, a Tamási Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke kimagasló helytállásáért a rangos elismerését.

2024. Április 18. 08:59, csütörtök | Helyi

„Tiszta porta virágos kert” program Tamásiban

Tamási Város Önkormányzata az idei évben is szeretné elismerni, értékelni azokat a lakókat, akik aktívan tesznek környezetük szépségéért, ezáltal is hozzájárulva Tamási arculatának szépítéséhez.